Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Český ligový líder priznal finančné problémy: Hráči kvôli výplatám odmietli nastúpiť!

VELVARY - Aktuálny český druholigový líder bojujúci o návrat medzi českú elitu FK Viagem Příbram priznal náročnú ekonomickú situáciu a finančné problémy.
Zdroj: 44227
Zdieľajte:

Problémy českého druholigistu, o ktorých sa už dlhšiu dobu v zákulisí povrávalo, priznal Příbram zrušeným prípravným stretnutím proti Velvarom, na ktorý štrajkujúci hráči odmietli vycestovať a dôvodom majú byť chýbajúce výplaty.

Na prípravný duel nenastúpili

"Hráči súpera sa rozhodli na základe interných vecí štrajkovať a do zápasu z týchto dôvodov nezasiahnuť," oznámil účastník ČFL Velvary na sociálnej sieti s tým, že namiesto prípravného duelu na hráčov čaká náhradná tréningová jednotka.

"Nenazýval by som to štrajkom… Ale budiš, situácia je taká,“ priznal českému denníku Sport a webu iSport.cz šéf stredočeského klubu Jaroslav Starka. "Neodišli sme do Velvar, nie je to jednoduché, ale verím, že sa vrátime k práci a pobijeme sa o postup do prvej ligy. To by nám veľmi pomohlo. Teraz dostaneme od LFA dva a pol milióna korún, to je ako nič…,“ dodal šéf k zlej ekonomickej situácii v klube.

Prečítajte si aj

Tvrdá rana pre Juventus: Taliansky gigant prišiel o kopu bodov a v tabuľke Serie A sa poriadne zosype!

Poslali im zálohy

"Dnes sme všetkým odoslali zálohy, ktoré im v pondelok prídu na účet. Nechcem hovoriť, koľko dlhujeme, ale pol roka som maródil. Ten pol rok, čo som nefungoval, mi jednoducho chýba a musím to dohnať. Do konca sezóny chceme skrátka všetky výdavky vykryť a pokúsiť sa postúpiť,“ verí Starka v lepšie zajtrajšky.

Příbram, ktorý predvlani zostúpil z elitnej súťaže, aktuálne vedie tabuľku druhej českej ligy o dva body pred druhým Vyškovom. Za vytúženým postupom ich má nasmerovať bývalý tréner Plzne či Slavie Dušan Uhrín mladší, ktorý je synom niekdajšieho trénera bratislavského Slovana.

V príprave futbalisti Příbramu prehrali s Pardubicami hladko rozdielom triedy 0:3 a následne podľahli aj pražskej Dukle 1:3. Prvý zápas jarnej časti ich čaká 4. marca na pôde Karvinej.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: futbalovysvet.sk, FK Viagem Příbram, FC Slovan Velvary,

Diskusia

Podobné články