Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Tvrdá rana pre Juventus: Taliansky gigant prišiel o kopu bodov a v tabuľke Serie A sa poriadne zosype!

TURÍN - Talianska futbalová federácia (FIGC) vyhovela žiadosti svojich prokurátorov a odobrala Juventusu 15 bodov pre podozrenie z finančných machinácií.
Bude Allegri novým trénerom Chelsea Londýn?.
Zdroj: TASR/AP - Manu Fernandez
Zdieľajte:

Klub účinkujúci v Serii A by tak mal klesnúť zo súčasnej tretej priečky tabuľky na jedenástu a definitívne stratiť šancu zabojovať o titul. Informovala AFP.

Prečítajte si aj

Žiadna kaucia! Bývalá hviezda Barcelony obvinená zo sexuálneho napadnutia zostáva vo väzbe

"Talianskemu gigantovi Juventusu odpočítali 15 bodov za to, že nafúkol hodnoty pri prestupoch hráčov a klamal finančným úradom v snahe ušetriť peniaze. Finančný prokurátor uznal Juventus vinným z viacerých finančných priestupkov, ktoré klubu ušetrili zhruba 90 miliónov eur na platoch hráčov," informovali talianske médiá.

Tresty aj pre Agnelliho a Nedvěda

Medzi potrestanými je aj už bývalý predseda Juventusu Andrea Agnelli, pre ktorého žiadala prokuratúra 16-mesačný zákaz činnosti. Napokon podľa informácie DPA vyviazol ešte s prísnejším - 24-mesačným trestom.

Bývalý viceprezident klubu Pavel Nedvěd má 8-mesačný zákaz pôsobenia vo futbale. Agnelli oficiálne skončil v turínskom klube tento týždeň, keď odstúpil ešte v novembri spolu so zvyškom predstavenstva.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články