Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Disciplinárne konanie voči majstrom sveta: FIFA začala vyšetrovať Argentínu!

PARÍŽ - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) začala disciplinárne konanie voči Argentíne za "nevhodné správanie" po jej triumfe vo finále MS v Katare.
Brankár Argentíny Emiliano Martinez.
Zdroj: TASR/AP - Hassan Ammar
Zdieľajte:

Juhoameričania zvíťazili nad obhajcom trofeje Francúzskom 4:2 po jedenástkovom rozstrele po tom, ako sa zápas skončil 2:2 po riadnom hracom čase a 3:3 po predĺžení.

Predmetom vyšetrovanie je najmä správanie Emiliana Martineza, ktorý urobil na pódiu neúctivé gesto s trofejou pre najlepšieho brankára šampionátu. Následne sa v šatni vysmieval Kylianovi Mbappemu, počas tancov a spievania spoluhráčov požiadal o minútu ticha pre francúzskeho útočníka.

Prečítajte si aj

Lionel Messi v súboji s Holandskom.Unikli správy ľudí z vedenia Barcelony: Nechutné urážky Messiho!

Argentínski reprezentanti sami zverejnili počas majstrovských osláv niekoľko videí, v ktorých zosmiešňovali či dokonca vulgárne urážali hráčov Francúzska. FIFA uviedla, že argentínski hráči a funkcionári sa potenciálne dopustili "nevhodného správania a porušenia pravidiel fair play". Svetová federácia vyšetruje aj Argentínsku futbalovú asociáciu (AFA) za možné porušenie mediálnych a marketingových pravidiel.

Vyšetrovaniu čelí aj Chorvátsko za údajnú diskrimináciu a porušenie pravidiel ohľadom bezpečnosti zápasov. Hráči chorvátskeho tímu mali v dueli o bronz proti Maroku (2:1) spievať piesne s fašistickým kontextom. Obranca Dejan Lovren sa obvineniam bránil a pre AFP uviedol, že išlo o vlasteneckú pesničku, ktorá sa týka jeho vlasti a "znamená iba to, že miluje svoju krajinu".

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články