Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Fanúšikovia Francúzska to nenechajú len tak: Od FIFA žiadajú opakovanie finále MS 2022 v Katare!

PARÍŽ - Francúzski fanúšikovia vytvorili online petíciu, ktorá požaduje opakovanie finále MS 2022 v Katare. Futbalisti "Les Bleus" v ňom podľahli Argentíne po rozstrele z 11 m.
Fanúšikovia Francúzska po góle Messiho vo finále proti Argentíne.
Fanúšikovia Francúzska po góle Messiho vo finále proti Argentíne. Zdroj: TASR/AP - Daniel Cole
Zdieľajte:

Petícia vznikla na špeciálnom francúzskom webe, autori žiadajú zopakovať finálový duel pre "skorumpovanosť rozhodcov". Petíciu, ktorú podpísalo do štvrtkového večera viac ako 196-tisíc ľudí, plánujú poslať na posúdenie Medzinárodnej futbalovej federácii (FIFA).

Víťazstvo na MS 2022 mohlo byť pre francúzsky tím druhé po sebe a tretie v histórii. Zverenci Didiera Deschampsa prehrávali 0:2, no duel posunuli do predĺženia, kde tiež prehrávali 2:3. V momente zo 108. minúty, keď Lionel Messi prekonal Huga Llorisa, boli na trávniku dvaja hráči, ktorí nemali na ihrisku čo robiť.

Prečítajte si aj

FOTO Tieň kontroverzie nad argentínskym triumfom! Počas Messiho gólu v predĺžení bolo na ihrisku 13 hráčov Argentíny

Išlo o dvojicu Argentínčanov vo vestách pre striedajúcich hráčov, ktorí sa tešili predčasne. Mysleli si totiž, že v sieti skončil už pokus Lautara Martíneza. Na situáciu upozornili francúzske médiá a pridali výklad pravidiel, ktorý jasne hovorí o ich porušení.

Francúzom sa napokon opäť podarilo vyrovnať zásluhou útočníka Kyliana Mbappého, ktorý vo finále zaznamenal hetrik. V rozstrele však jeho tím podľahol 2:4.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články