Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Park Ji-sung ukončil karieru

Kórejský futbalista Park Ji-sung oznámil v stredu koniec profesionálnej kariéry.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Dlhoročný hráč Manchestru United sa zapísal do historických análov ako prvý Ázijčan, ktorý sa predstavil vo finále Ligy majstrov. Najväčším úspechom na reprezentačnej úrovni bolo semifinále MS 2002, kde Kórejská republika prehrala s Nemeckom.

Rýchlonohý krídelník sa stal pre svoju pracovitosť, výdrž a dlhodobú výkonnosť na najvyššej úrovni obľúbencom bývalého trénera Manchestru Sira Alexa Fergusona. Pred príchodom na Old Trafford úspešne pôsobil v holandskom PSV Eindhoven. Reprezentačnú kariéru ukončil v roku 2011 aj preto, že ho v posledných sezónach trápili problémy s kolenami.

"Nenariekal som nad svojim rozhodnutím včera, neurobím tak ani dnes. Z futbalu odchádzam bez výčitiek. Dosiahol som výsledky, o ktorých sa mi na začiatku ani nesnívalo. Som vďačný za všetku podporu, ktorú som počas kariéry dostal, teraz sa ju všemožne budem snažiť vrátiť späť," uviedol Park počas tlačovej konferencie zo Suwonu, kde postavil futbalové stredisko nesúce jeho meno.

Po odchode z Manchestru United v roku 2012 sa upísal londýnskemu Queen s Park Rangers, poslednú sezónu strávil na hosťovaní v PSV.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články