Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Prečo to urobili? Nemci pred zápasom s Japonskom vytiahli protestné gesto!

DAUHA - Nemeckí futbaloví reprezentanti si zakryli ústa na tímovej fotografii pred výkopom stredajšieho duelu s Japonskom na MS v Katare.
Ilkay Gündogan a Thomas Müller oslavujú gól Nemecka.
Ilkay Gündogan a Thomas Müller oslavujú gól Nemecka. Zdroj: TASR/AP - Luca Bruno
Zdieľajte:

Podľa všetkého tak urobili na protest proti Medzinárodnej futbalovej federácii (FIFA), ktorá tesne pred štartom šampionátu zakázala nosiť dúhové pásky. Tie chcelo použiť viacero reprezentácií a vyjadriť tak podporu LGBTI+ komunite, ktorá je v Katare diskriminovaná. Takzvané "One Love" pásky sú symbolom inklúzie a diverzity a počas zápasov ich mali mať na ramenách siedmi kapitáni európskych tímov.

Prečítajte si aj

Cristiano Ronaldo v príprave na MS v Katare.Prvá bombastická ponuka je na stole: Ronaldo môže zarobiť 120 miliónov eur za sezónu

FIFA však v pondelok varovala tímy, že kapitáni by v takom prípade okamžite dostali žltú kartu. Jej rozhodnutie sa stretlo s veľkou kritikou, aj zo strany trénera Nemecka Hansiho Flicka a prezidenta národnej federácie Bernda Neuendorfa.

Organizátor z Kataru čelí už od pridelenia kritike za nedodržiavanie ľudských práv a kriminalizáciu homosexuality. Informovala agentúra AP.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články