Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Bude syn slovenskej hokejovej legendy reprezentovať vo futbale USA? Američania si na náš talent brúsia zuby

TRENČÍN - Američania si brúsia zuby na veľký slovenský talent. Vyfúknu nám syna hokejovej legendy?
Zdroj: 43494
Zdieľajte:

Lucas Demitra patrí medzi najväčšie mladé slovenské futbalové talenty. Hrá najvyššiu súťaž za AS Trenčín, zaznamenáva značný herný progres, zbiera skúsenosti. Slovensko reprezentuje na medzinárodnej úrovni od dorasteneckého veku. Ak nepoľaví a bude pokračovať v napredovaní, má potenciál stať sa oporou reprezentačného "áčka".

Nakoľko Lucas sa narodil svojmu slávnemu hokejovému otcovi Pavlovi Demitrovi počas jeho pôsobenia v tíme NHL St.Louis Blues, má dvojité občianstvo - slovenské aj americké. Preto si na slovenský talent so slávnym športovým menom brúsia zuby aj Američania.

Lucasa Demitru mapujú v zámorí, brúsia si zuby na slovenský talent?

Na Lucasa Demitru upozorňuje zámorský portál starsandstripesfc.com, ktorý detailne mapuje jeho kariéru, zranenia, potenciál a upozorňuje tiež na skutočnosť dvojitého občianstva a jeho možnosti výberu, ktorý reprezentačný dres bude chcieť obliekať.

Prečítajte si aj

Už je jasné, prečo zostal: Unikli dych vyrážajúce detaily Mbappého zmluvy s PSG

„Mužský národný tím Spojených štátov má niekoľko talentov, ktoré hrajú v ligách po celom svete. Niekedy v krajinách, ktoré sú ďaleko od tradičných destinácií. Jedným z potenciálnych budúcich reprezentantov je aj Lucas Demitra, ktorý svoju brilantnosť predvádza na Slovensku. 19-ročný útočník prekonal počas svojej krátkej kariéry viacero zranení a teraz to vyzerá tak, že je na prahu prelomovej sezóny,“ píše web starsandstripesfc.com.

Autor článku dodáva, že pravdepodobnosť Demitrovho pôsobenia v reprezentácii USA je minimálna a zostane verný slovenským farbám, konkrétne píše, že za „Spojené štáty zrejme neodohrá ani minútu". Jedným dychom však vyjadruje aj nádej pri potenciálnej zmene situácie a okolností.

Je na začiatku svojej kariéry a situácia sa môže zmeniť, najmä keď sa hráči presunú do iných klubov alebo dostanú nové príležitosti. Ak sa mu podarí vyhnúť sa problémom so zraneniami a naďalej stavať na svojej počiatočnej produkcii, potom by mu kombinácia schopností a mladého veku mala priniesť prestup do lepšej ligy. Nateraz zostáva 19-ročný mladík zaradený na zoznamy "Yanks Abroad“ – Američanov v zahraničí, pričom pozorovatelia pozorne sledujú jeho vývoj," dodáva portál starsandstripes­fc.com.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: starsandstripesfc.com

Diskusia

Podobné články