Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Úprimné odhalenie Jána Kociana: Pre toto som skončil na lavičke Zlatých Moraviec

ZLATÉ MORAVCE - Tréner Ján Kocian otvorene: Toto je dôvod, pre ktorý som skončil v Zlatých Moravciach!
Zdroj: 42953
Zdieľajte:

Bývalý reprezentačný tréner Ján Kocian nečakane skončil na pozícii trénera Zlatých Moraviec. Za jeho rozhodnutím nestáli futbalové dôvody, ale zdravotné, ako prezradil v rozhovore pre Nový Čas.

Ján Kocian odhalil dôvod svojho konca na lavičke Zlatých Moraviec

„Som dlhodobo kardiopacient. Stres vyplývajúci z trénerskej práce sa negatívne prejavil na mojich lekárskych výsledkoch. Preto som sa rozhodol skončiť. Zdravie je na prvom mieste. Som introvert. Nebúcham po stole, ani nekopem do dverí v šatni. Všetko dusím v sebe, čo je pre mňa ešte horšie,“ hovoril otvorene.

Kocian podľa všetkého v Zlatých Moravciach zostane. Majiteľ ViOn-u Viliam Ondrejka ponúkol trénerovi možnosť zotrvania v klube na inej pozícii. „Zatiaľ sme konkrétne nerozoberali, na akej pozícii by som mohol pokračovať. Časom sa k tomu vrátime. Mám k tomuto klubu vzťah, som tu doma. Aj preto som sem prišiel. Na myšlienke pomôcť mu sa stále nič nemení.“

Prečítajte si aj

Na lavičku Leverkusenu prichádza zvučné hráčske meno, no s minimálnymi trénerskými skúsenosťami: Vytrhne ich z biedy?

Ján Kocian miluje futbal a pri tomto športe je odhodlaný zostať. No vzhľadom k svojim zdravotným problémom si chce odpočinúť a vyhnúť sa stresujúcej trénerskej práci.

„Úplne bez futbalu neostanem. Určite budem chodiť na domáce súboje ViOn-u. Aj regenerácia po zápase, ktorú okrem hráčov potrebuje i tréner, bola u mňa už dlhšia. Všetko som intenzívne prežíval. Teraz to zo mňa spadlo. Možno to bude tá najlepšia rehabilitácia pre môj organizmus," uvažuje ex-tréner národného tímu.

Kociana vo funkcii hlavného trénera Zlatých Moraviec nahradil skúsený kouč Ivan Galád. S fortunaligistom podpísal zmluvu do konca prebiehajúcej sezóny. Galád v minulosti viedol reprezentáciu do 21 rokov, Nitru či Ružomberok.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Nový Čas

Diskusia

Podobné články