Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Na lavičku Leverkusenu prichádza zvučné hráčske meno, no s minimálnymi trénerskými skúsenosťami: Vytrhne ich z biedy?

LEVERKUSEN - Novým trénerom futbalistov Bayeru Leverkusen sa stal Xabi Alonso. Klub to uviedol na sociálnej sieti Twitter.
Zdroj: 19652
Zdieľajte:

Predposledný celok nemeckej ligy o odvolaní štyridsaťtriročného kouča Seoana informoval na webe. Ako nástupcu okamžite menoval bývalého španielskeho reprezentanta Alonsa, s ktorým podpísal zmluvu do konca júna 2024.

Seoane viedol Leverkusen od minulého leta a v minulom ročníku s ním v bundeslige obsadil tretie miesto a postúpil do osemfinále Európskej ligy. Štart do novej sezóny však Bayeru vôbec nevyšiel.

V domácej súťaži je Leverkusen predposledný, potom čo v ôsmich odohraných kolách len raz vyhral a získal päť bodov. V Lige majstrov naposledy v utorok prehral 0:2 s Portom a s tromi bodmi po troch kolách je tretí.

„Gerardo odviedol dobrú prácu, ale v poslednej dobe sme zišli z cesty úspechu. Hlavne umiestnenie v lige je hlboko pod očakávaním, preto bolo odvolanie nevyhnutné,“ povedal športový riaditeľ Bayeru Simon Rolfes.

Štyridsaťročný Alonso ako hráč vyhral okrem iného Ligu majstrov s Liverpoolom a Realom Madrid. Na konte má aj tri tituly s Bayernom Mníchov, ktorý bol v rokoch 2014-17 jeho posledným pôsobiskom. So Španielskom vyhral majstrovstvá sveta a dvakrát Euro.

Trénerskú dráhu odštartoval u mládeže Realu a potom od 2019 viedol rezervný tím San Sebastianu. Pôsobenie v Leverkusene pre neho bude prvým angažmánom na najvyššej úrovni.

„Ako hráč bol profesionál absolútnej svetovej extratriedy,“ povedal na adresu nového trénera Rolfes. „Je to inteligentný stratég a ako hráč uspel v troch z najväčších európskych líg,“ dodal.

 
 
Zdieľajte:
Zdroje informácií: Futbalovýsvet.sk, sport.cz

Diskusia

Podobné články