Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Obrovský škandál britskej premiérky: Verejné peniaze prehajdákala vo fanshope anglického klubu

LONDÝN - Britská premiérka Liz Trussová má na krku škandál.
Zdroj: 16973
Zdieľajte:

Podľa poslankyne Emily Thornberryovej minula viac ako 1800 libier z verejných prostriedkov vo fanshope futbalového klubu FC Norwich. Thornberryová uviedla obvinenia v otvorenom liste, zverejnila ho na Twitteri.

Trussová údajne minula peniaze v klubovom obchode Norwichu v čase, keď bola ministerka zahraničia. Premiérka sa netají, že je fanúšička tímu, ktorý je účastník druhej najvyššej anglickej súťaže.

Prečítajte si aj

Stále bojovník! Fanúšikovia velebia Škrtela po hrozivej zrážke hlavou v Zápase legiend Liverpoolu a United

Verejné vyzvatie premiérky

Thornberryová verejne vyzvala premiérku, aby vysvetlila aj ďalšie položky vo výdavkoch, ktoré sa od septembra 2021 do júla 2022 zvýšili o 45 percent. Uviedla, že spochybňuje náklady na luxusné súkromné večere, wellness a kozmetické procedúry, veľké množstvo vína a predmetov do interiéru. Spochybnila aj 4333 libier vynaložených na dve návštevy kaderníka.

"Existuje mnoho položiek a kategórií výdavkov, ktoré na prvý pohľad nie je ľahké pochopiť a zdajú sa nezvyčajné. Napríklad 1841 libier v klubovom obchode Norwichu City," napísala poslankyňa.

Z účtu ministerstva zahraničia v čase, keď ho viedla Trussová, odišlo 21. októbra na účet fanshopu najskôr 1318 libier a 21. marca 523 libier. Podľa denníka Daily Mail zatiaľ nie je známe, kto vykonal alebo objednal platby, ani čo sa za túto sumu nakúpilo.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články