Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Maďari opäť šokovali futbalový svet, športová aj divácka blamáž Nemecka: Najhorší výkon od nástupu Flicka!

LIPSKO - Maďarskí futbalisti pridali v najvyššej divízii tohto ročníka Ligy národov ďalší skvelý výsledok.
Zdroj: 43275
Zdieľajte:

V piatok získali v Lipsku skalp Nemecka, ktoré zdolali 1:0 a vzali mu šancu na postup do Final Four. Sami oň zabojujú v pondelok na domácej pôde proti Taliansku. Tím z Apeninského polostrova je v tomto ročníku LN ich jediný premožiteľ.

Maďari začali na pôde Nemecka odvážne a udávali tempo, čo v 17. minúte využil kapitán Ádám Szalai. Loptu za chrbát Marca-Andreho ter Stegena poslal po rohovom kope, ktorý rozohrával Dominik Szoboszlai. Útočník Bazileja efektne pätičkou vo vzduchu usmernil nízky center, lopta prelobovala domáceho brankára a skončila v sieti. Pre Szalaia to bol predposledný zápas v najcennejšom drese – v stredu oznámil, že sa s národným tímom rozlúči po pondelkovom stretnutí proti Taliansku.

Hostia sa dostali do prestávky k ďalším šanciam, no kontrolu začali preberať Nemci a po prestávke už svojho súpera takmer k ničomu nepustili. Sami však veľa silných pozícií nevytvorili. Po necelej hodine hry poslal nádejnú strelu z diaľky Joshua Kimmich a najväčší nápor na bránu hostí vyvinul jeho tím o zhruba 20 minút neskôr. Maďari však udržali tesné vedenie, pričom v závere mal veľkú šancu zvýšiť z brejku striedajúci László Kleinheisler. Víťazi mali v Red Bull Arene veľkú divácku kulisu, no duel poznačilo aj hádzanie predmetov do ich hráčov, ktoré iniciovali domáci fanúšikovia pri rohových kopoch a vhadzovaniach. K najväčšiemu vyhroteniu situácie prišlo v 35. minúte, keď Szoboszlaia trafil jeden z predmetov do hlavy.

Prečítajte si aj

VIDEO Maďari šokovali Nemecko a majú na dosah nečakaný postup, Anglicko s definitívou zostupu

Pocta od trénera Nemecka

"Nikto nečakal, že sa udržíme v skupine a teraz máme isté druhé miesto. Je to obrovský úspech pre tím, maďarský futbal a samozrejme aj pre mňa. Pravdepodobne najväčšou odmenou sú však slová Hansiho Flicka, ktorý nás označil za náročného súpera a vyzdvihol našu obranu," neskrýval nadšenie tréner hostí Marco Rossi v rozhovore pre AFP. Jeho náprotivok je na lavičke od augusta 2021 a prvú prehru okúsil až v štrnástom zápase.

Frustrácia Flicka

"Som totálne sklamaný, ako futbalista nenávidím prehru," povedal frustrovaný Flick. Výkon svojho mužstva v prvom polčase označil za najhorší od svojho nástupu. "Vybral som zostavu, ktorá jednoducho nefungovala až tak dobre. Dokážeme hrať lepšie a čas na experimenty sa skončil," dodal 57-ročný kouč pre AFP. Výkon jeho tímu priniesol neistotu pred tohtoročným svetovým šampionátom. Nemci zabojujú v Katare o postup z E-skupiny proti Japonsku, Španielsku a Kostarike. Obavy zvyšuje ich výkon z predchádzajúcich MS, keď vypadli v úvodnej fáze turnaja prvýkrát po osemdesiatich rokoch.

Maďari si zahrajú o Final Four proti Taliansku. To poslalo v piatok do "béčka" Angličanov. Doma ich zdolalo 1:0 a aj keď má na konte len jednu prehru proti Nemecku (2:5), v Budapešti musí bodovať naplno. Za pondelkovým súperom, ktorého zdolalo v júni 3:2, zaostáva o dva body. Maďarsko vedie skupinu s desiatimi a skóre 8:3.

Najhorší výkon prehra s Talianskom

"Náš najhorší výkon v Lige národov bol duel, ktorý sme prehrali v Taliansku. Dôvodom však nie je výsledok, ale naša lepšia forma vo zvyšných štyroch zápasoch. Dúfam, že mi to nikto nedáva za vinu," vtipkoval Rossi po piatkovej výhre.

Maďari nastúpia v priamo dueli o Final Four proti Talianom doma a na postup im stačí remíza – tabuľku vedú s desiatimi bodmi a ich pondelkový súper má na konte o dva menej. "Azzurri" zdolali Maďarsko v prvom vzájomnom dueli 2:1 a v hre o celkový triumf sa udržali po piatkovej výhre 1:0 nad Anglickom, ktoré zostúpilo do B-divízie.

Talian prišiel na reprezentačnú lavičku v júni 2018 z fortunaligovej Dunajskej Stredy a národný tím viedol od prvého ročníka Ligy národov, keď začínal v "céčku". Napriek nepostupu na tohtoročné MS, na ktorých sa reprezentácia nepredstavila od roku 1986, a prehrách v emotívnom dvojzápase so Slovenskom v kvalifikácii EURO 2020, dostal Rossi naďalej dôveru. A tá sa môže pretaviť do senzačného postupu medzi absolútnu európsku špičku v LN. Boj o celkový triumf zatiaľ nemá istého ani jedného účastníka, blízko sú však Holanďania, ktorých by vyradila len prehra o viac než dva góly v záverečnom domácom dueli proti Belgicku.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články