Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Škriniar: Roky sme len bránili, konečne sme ukázali trochu moderný futbal

BRATISLAVA - Milan Škriniar: Roky sme len bránili, aj proti súperom ako Kazachstan...konečne sme ukázali moderný futbal.
Zdroj: 43265
Zdieľajte:

Premiéra pod talianskym trénerom Francescom Calzonom slovenským futbalistom výsledkovo nevyšla. V Lige národov prehrali s Azerbajdžanom na domácom trávniku 1:2. Ale v hre "sokolov" sa dali čítať zmeny a pozitívne prvky. Napríklad vyššie vysunutá obrana, aktívnejšia hra a pressing.

Po rokoch bránenia modernejší futbal

Doteraz slovenská reprezentácia hrala "staromódny" futbal bez modernejších prvkov. „Súhlasím a to neboli mesiace, ale roky. Vždy sme sa stiahli dozadu, presúvali sa a posúvali…," hodnotil kapitán Milan Škriniar pre Pravdu.

„Je to vždy o taktike, akú zvolíte. Iste, proti Španielom či Francúzskom musíte hrať stiahnuto. Mrzelo nás však, že sme tak museli hrať aj proti Kazachstanu," pokračoval v porovnávaní rozdielov herných štýlov za predošlých trénerov a Calzonu.

Prečítajte si aj

Calzona nemá čarovný prútik a vysvetlil katastrofálny prvý polčas s Azerbajdžanom: Čas je náš hlavný problém

„Čakali sme, čo spravia oni. Takto by to nemalo byť. Naopak, mali sme byť dominantní, napádať ich a byť aktívni. To sa nám dnes v druhom polčase podarilo," nachádzal aj pozitíva na hre slovenského tímu proti Azerbajdžanu.

„Som rád, že sa nám darilo získavať lopty a nútili sme súpera ich odkopávať a rýchlo nám ich vracať. Konečne sme ukázali trochu moderný futbal, aj keď tam boli chyby. Tie musíme odstrániť," dodal.

Mnohí angažovanie trénera Calzonu kritizujú. Nikdy nebol hlavným trénerom, nepozná mentalitu Slovákov, hráčov a podobne. Ale nemožno čakať za pár dní zázraky. Je jasné, že každá zmena si vyžaduje určitý čas. Netreba robiť unáhlené závery.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Pravda

Diskusia

Podobné články