Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Tréner Weiss priznal svoju chybu v zápase s Jerevanom a po Trnave chválil Kucku: Jeho najlepší zápas!

BRATISLAVA - Tréner Weiss si priznal chybu v zápase s Pjunikom Jerevan a po Trnave vychválil Kucku: Jeho najlepší zápas!
Zdroj: 43237
Zdieľajte:

Slovan Bratislava má problém. A tým je ofenzíva. Vo štvrtok v Európskej konferenčnej lige prehral na pôde Pjunika Jerevan 0:2 a v nedeľu v ligovom derby hral so Spartakom Trnava 0:0. Bol to už tretí zápas belasých v rade bez streleného gólu. „Momentálne máme problém dať gól a bez gólu nemôžeme vyhrať. Útočníci musia viac behať, musíme si vytvárať viac šancí z krídiel,“ reagoval tréner Weiss, ktorého cituje šport.sk.

Weiss si priznal chybu a pochválil Kucku: Jeho najlepší zápas

Po Pjuniku Jerevan nastal v klube veľký prievan. Skončil športový riaditeľ Trutz aj všetci skauti. Šéf klubu Ivan Kmotrík st. podržal trénera Weissa a vyhlásil, že pokiaľ on bude v klube (dodal, že aj to nevie, dokedy bude), tak Weiss bude s ním.

Tréner zobral zodpovednosť za mizerný zápas v Jerevane aj na svoje plecia a priznal si chybu. „Ja takisto vždy beriem mieru zodpovednosti na seba, zobral som aj teraz. Zostava nebola optimálna. V hlave som sa pripravoval na dva zápasy. Do 60-70. minúty sme chceli držať výsledok, bohužiaľ sme dostali dva rýchle góly. Chcel som na dnešok šetriť Ramíreza či Vlada,“ vrátil sa tréner Weiss k zápasu, ktorý označil za najhorší v sezóne.

Prečítajte si aj

VIDEO Futbalová nádhera z druhej ligy: Exportný gól poslal nováčika na čelo súťaže!

Veľkej kritike čelí Juraj Kucka. Do Slovana prichádzal ako obrovská posila a osobnosť. Má obrovské skúsenosti zo zahraničia, z reprezentácie, ale zatiaľ nepotvrdzuje na Tehelnom poli pozíciu lídra. Tréner Weiss ho ale po Trnave vychválil. „Kucka hral najlepší zápas v lige. Mal dve nevydarené strely, no bol silný na lopte, podržal ju," hodnotil Weiss.

Tréner Weiss pred Bazilejom: S ťažšími súpermi hráme lepšie

Slovan čaká v Európskej konferenčnej lige dvojzápas proti najsilnejšiemu súperovi v skupine - švajčiarskemu Bazileju. Zatiaľ majú belasí na konte iba jeden bod. Tréner Weiss však stále verí, že sa dá zabojovať o postup.

„Šanca stále je, hoci sme stratili päť bodov. Prvý zápas, v poriadku, druhý bol futbalovou tragédiou. Neukázali sme prakticky nič. S ťažšími súpermi však hráme lepšie. Do Bazileja pôjdeme uhrať dobrý výsledok, doma ich chceme poraziť a živiť šancu na druhé miesto. Musíme sa hlavne upokojiť. Treba prijať aj kritiku. Ja obzvlášť, rád mám pozitívnu kritiku. Treba si vziať to dobré, čo je v mužstve, a pracovať na nedostatkoch.“

So slovami trénera Weissa sa dá určite súhlasiť. Videli sme, ako Slovan trápil Ferencváros či Olympiakos Pireus a skutočne v tejto sezóne hral lepšie a s vyšším nasadením proti zvučnejším súperom. Snáď to potvrdí aj proti Bazileju.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: šport.sk

Diskusia

Podobné články