Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Chelsea okamžite našla náhradu za Tuchela: Vo svojom predchádzajúcom pôsobisku zanechal veľkú stopu

LONDÝN - Novým trénerom anglického futbalového klub Chelsea FC sa stal Brit Graham Potter.
Zdroj: 43155
Zdieľajte:

Na poste nahradil Thomasa Tuchela, ktorého tím odvolal v stredu, deň po prehre v úvodnom dueli skupinovej fázy Ligy majstrov na ihrisku Dinama Záhreb 0:1.

Potter podpísal s londýnskym klubom päťročný kontrakt. "Sme nadšení, že sme pritiahli Grahama do Chelsea. Je nesmierne talentovaný a má aj zručnosti, ktoré presahujú mimo futbalového ihriska. Vo svojom predchádzajúcom pôsobisku zanechal veľkú stopu," uviedol riaditeľ Chelsea Todd Boehly.

Štyridsaťsedemročný kormidelník viedol od roku 2019 Brighton & Hove Albion, jeho bývalí zverenci sú v tabuľke o dve miesta a tri body pred Chelsea na 4. mieste. Po zhode na podmienkach s Potterom sa Chelsea ešte musela dohodnúť s Brightonom. Podľa informácií denníka The Mirror sa prestupová čiastka za trénera mohla pohybovať na úrovni až 23 miliónov eur.

Prečítajte si aj

Blamáž v Lige majstrov ho stála miesto: Thomas Tuchel už nie je trénerom Chelsea Londýn!

"Som nesmierne hrdý, že budem reprezentovať Chelsea FC, tento fantastický klub. Som nadšený zo spolupráce s novým vedením klubu. Tiež by som sa chcel úprimne poďakovať Brightonu za to, že mi umožnil túto príležitosť," povedal Potter, ktorý povedie tím už v sobotu na ihrisku Fulhamu.

Vedenie Chelsea údajne kontaktovalo aj Mauricia Pochettina a Rubena Amorima zo Sportingu Lisabon a uvažovala aj nad angažovaním Zinedine Zidane a Brendana Rodgersa z Leicestru.

Nemecký kormidelník Tuchel vydržal na lavičke "The Blues" v novej sezóne iba sedem zápasov. Podľa britských médií bol dôvodom rozchodu aj jeho napätý vzťah s novým vedením klubu a niektorými hráčmi. V roku 2021 doviedol Chelsea k triumfu v Lige majstrov a tento rok s ňou vyhral MS klubov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články