Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Blamáž v Lige majstrov ho stála miesto: Thomas Tuchel už nie je trénerom Chelsea Londýn!

LONDÝN - Thomas Tuchel už nie je tréner futbalistov FC Chelsea. Vedenie londýnskeho klubu ho odvolalo deň po prehre v úvodnom dueli skupinovej fázy Ligy majstrov na ihrisku Dinama Záhreb 0:1. Nemecký kormidelník vydržal na lavičke "The Blues" iba sedem zápasov v novej sezóne.
Zdroj: 43155
Zdieľajte:

Štyridsaťdeväťročný Tuchel prišiel do Chelsea v januári 2021 a hneď v prvej sezóne triumfoval s tímom v Lige majstrov. Vlani priviedol klub aj k víťazstvám v Superpohári UEFA a na MS klubov. Štart do tejto sezóny však jeho zverencom nevyšiel, zo šiestich zápasov v Premier League dvakrát prehrali a raz remizovali. Chelsea bola klubom s najvyššími výdavkami v Európe v letnom prestupovom období, na posily minula takmer 300 miliónov eur. Do tímu prišli Raheem Sterling, Kalidou Koulibaly, Marc Cucurella, Wesley Fofana, či Pierre-Emerick Aubameyang.

Prečítajte si aj

VIDEO Európa pomáha Ukrajine, ale toto?? Po "šaškárni" brankára Lipska explózia vtipných komentárov

"V mene všetkých v klube vyjadruje Chelsea svoju vďaku Thomasovi a jeho asistentom za všetko úsilie počas ich pôsobenia v klube. Thomas bude mať právom miesto v histórii klubu po tom, čo tu vyhral Ligu majstrov, Superpohár i MS klubov," píše sa vo vyhlásení klubu zo Stamford Bridge. Ten pod vedením nových vlastníkov Todda Boehlyho a Behdada Eghbaliho uviedol, že zmenu na trénerskom poste urobili v "správnom čase".

V Záhrebe im chýbalo všetko

Tuchel skončil v Chelsea po svojom jubilejnom 100. zápase na lavičke tímu. Po senzačnej prehre v Záhrebe kritizoval matný výkon mužstva: "Hnevám sa na náš výkon a hnevám sa aj sám na seba, keďže som nevidel, že takéto niečo môže prísť. Podpriemerní sme boli v tomto zápase všetci do jedného. Bolo to ako v zlom filme. V tomto zápase nám chýbalo všetko a zjavne nie sme tam, kde by sme mali byť. Myslel som si, že sme na dobrej ceste, no takýto výkon ma nepríjemne prekvapil."

Chelsea v uplynulej sezóne vypadla vo štvrťfinále Ligy majstrov a v anglickej lige obsadila tretiu pozíciu s mankom 19 bodov za majstrovským Manchestrom City. Po ruskej invázii na Ukrajinu sa pod vplyvom sankcií musel vlastníctva Chelsea zbaviť ruský miliardár Roman Abramovič a klub kúpilo americké konzorcium na čele s Boehlym.

Po troch víťazstvách, jednej remíze a dvoch prehrách v úvodných šiestich zápasoch figuruje momentálne v tabuľke Premier League na šiestej priečke. Tuchel je druhý tréner v PL, ktorého v tejto sezóne prepustili. Minulý týždeň skončil na lavičke Bournemouthu Scott Parker.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články