Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Zachránil Slovan v šlágri rozhodca? DAC potopil prísny pokutový kop, ktorý sa pískať nemusel

BRATISLAVA - Futbalisti ŠK Slovan Bratislava remizovali v stredajšom šlágri 8. kola Fortuna ligy doma s FC DAC 1904 Dunajská Streda 1:1.
Zdroj: 43112
Zdieľajte:

Hostia mali výborný vstup do zápasu a už v 3. minúte viedli, keď sa presadil Nikola Krstovič. Slovan sa dlho nevedel dostať do nebezpečných situácií, no v druhom polčase súpera zatlačil a v 72. minúte sa mu podarilo vyrovnať z penalty, ktorú premenil Eric Ramirez. Práve pokutový kop viacerí komentátori spochybnili, pretože sa skôr zdalo, že prenikajúci Medveděv spadol bez zavinenia Andzouanu, ktorý aj rozhodcovi jasne ukazoval, že sa stiahol a do súpera vôbec nešiel. Žltá karta podľa viacerých sledovateľov mohla byť udelená naopak práve hráčovi Slovana za simulovanie a nafilmovaný pád.

Prečítajte si aj

Calzona? Slovenské legendy nechápu: Škrtel ponúka 5 slovenských trénerov, ktorí mali dostať šancu

Pre "belasých" to bola po otváracej prehre v Podbrezovej druhá "strata" bodov v sezóne a na čele tabuľky majú štvorbodový náskok pred druhou Trnavou. Dunajská Streda je s 12 bodmi štvrtá.

ŠK Slovan Bratislava - FC DAC 1904 Dunajská Streda 1:1 (0:1)
Góly: 72. Ramirez (z 11 m) - 3. Krstovič. ŽK: Ramirez, Kankava, Abena - Andzouana, Káčer, Kalmár. Rozhodovali: Ziemba - Hancko, Bednár, 5201 divákov.

Slovan: Chovan - Medveděv (82. Hrnčár), Abena, Kašia, Pauschek (46. Medved) - Kankava, Čakvetadze (88. Šaponjič), Mustafič (46. Kucka) - Zmrhal, Ramirez, Barseghjan (82. Čavrič)

D. Streda: Petráš - Pinto, Brunetti, Muhamedbegovič - Blackman, Fazlagič, Veselovský (77. Kalmár), Káčer, Ramadán (70. Szánthó) - Krstovič (90.+1 Dimun), Andzouana

Prečítajte si aj

VIDEO Mario Balotelli opäť v novom drese: Klub oznámil príchod útočníka svetovej úrovne

hlasy po zápase (zdroj: dac1904.sk):

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: "Boli sme svedkami na naše pomery nadštandardného zápasu dvoch top mužstiev ligy. Vedeli sme, že DAC podá úplne odlišný výkon ako proti Trenčínu, kde mu nič nevyšlo. Krstovič ukázal kvalitu, je to perspektívny hráč, výborný v šestnástke. My sme boli zase v úvode nedôrazní v pokutovom území hneď dvakrát a to súper potrestal. Cez polčas sme vystriedali dvoch hráčov. Prišiel Ďuro Kucka, aby hru rozhýbal. Neskôr sme zase hrali na troch útočníkov. Druhý polčas bol z našej strany oveľa lepší, boli sme dominantnejší, no mali sme viacero pološancí a nie vyloženú príležitosť na gól. Šance, čo sme zase už mali, musíme lepšie premieňať. S blížiacim sa koncom zápasu sa pri centroch zväčšovali naše nepresnosti, nepriaznivý stav zväzoval nohy. Výsledok nie je taký, aký sme chceli, no hráčov som za druhý polčas pochválil, išli na doraz. Deľba bodov sa nám napriek kvalite súpera a aj trénera máli, ale je spravodlivá."

Adrian Guľa, tréner D. Stredy: "Videli sme dobrý zápas. Pomohol nám vstup, rýchlo sme sa dostali do vedenia 1:0, čím sme otupili Slovan. V druhom polčase nám však už nič nedaroval. Bol dominantný, ukázal kvalitu. My sme zase predviedli rozdielnu tímovosť a súdržnosť ako v predošlých dueloch. Z mojej strany sme takticky chceli udržať určité prvky v zápase. To sa nám darilo až na gól. Presnejší a produktívnejší však musíme byť v protiútokoch. Dokázali sme si, že vieme držať krok aj so silnejším súperom. Máme na čom pracovať a som rád, že sme odohrali solídny a kvalitný zápas."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články