Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Calzona? Slovenské legendy nechápu: Škrtel ponúka 5 slovenských trénerov, ktorí mali dostať šancu

BRATISLAVA - Slovenské legendy zostali zhrozené! Calzona? Podľa Škrtela mal dostať šancu jeden z týchto 5 slovenských trénerov.
Zdroj: 42488
Zdieľajte:

Talian Francesco Calzona sa stal novým hlavným trénerom slovenskej reprezentácie. Podpísal kontrakt do konca roka 2023. Ak sa Slovensko kvalifikuje na Euro 2024, zmluva sa automaticky predlžuje.

Návrh na angažovanie Calzonu dal vedeniu slovenského futbalu bývalý reprezentačný kapitán Marek Hamšík. Spolupracovali v Neapole tri roky. Calzona ale nikdy nebol hlavným trénerom, pôjde o jeho prvú skúsenosť na tejto pozícii. A hneď v reprezentácii...

Okrem Neapola bol asistentom v Cagliari, Empoli, Sorrente, Alesandrii a Perugii. Mimo Talianska ešte netrénoval. Nie je tajomstvom, že je odborníkom najmä na defenzívu.

Slovenské legendy nechápu: Prečo práve Calzona??

Slovenské futbalové legendy sú ale skeptické voči experimentu s talianskym trénerom, ktorý nikdy nebol hlavným koučom.

Prečítajte si aj

SFZ s ním podpísal zmluvu: Slovenská reprezentácia má nového trénera!

„Zdá sa mi absurdné dávať príležitosť niekomu, kto nemá za sebou trénerskú minulosť. To sme mohli vytiahnuť aj dobrého trénera z našej 3. ligy. Neviem, prečo ideme touto cestou. Toto je reprezentácia, a nie nejaký klub, ktorý musí zaplatiť trénerovi, aby prišiel. Zaráža ma, že nehľadáme možnosť dať priestor našim trénerom, ale berieme niekoho, s prepáčením, z ulice v Taliansku," reagoval Ľubomír Moravčík pre Nový Čas.

„Bude to pre neho krst ohňom. Ak je silná osobnosť, zvládne to. Ak je celoživotný asistent, bude to jedno veľké faux pas. Keď to zveličím, len aby neprišiel niekto, kto bude hrať s chlapcami karty, piť víno a neposunieme sa nikam," vyjadril sa bývalý reprezentačný útočník Stanislav Šesták pre šport.sk.

Rozhodnutie angažovať celoživotného asistenta a navyše z Talianska, celkom nechápe ani bývalý reprezentačný kapitán a obranca Martin Škrtel. „Ak by to bol renomovaný tréner, tak nemôžeme ísť proti prúdu. No ak ide o neznámeho človeka a navyše iba asistenta, tak to nie je záruka kvality. Máme u nás dosť hráčov i trénerov z minulosti, ktorí by boli schopní viesť národný tím," reagoval pre Nový Čas.

37-ročný Škrtel pridal aj päť mien slovenských trénerov, ktorí by si podľa neho zaslúžili šancu viesť národný tím skôr ako Talian Calzona. „Michal Gašparík robí dobrú robotu v Trnave. Máme Adriána Guľu alebo Martina Ševelu. Je tu mladý Jano Kozák a nezabudnime ani na Pavla Staňa."

Zdieľajte:
Zdroje informácií: Nový Čas, šport.sk

Diskusia

Podobné články