Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Barcelona s hviezdnymi posilami nezvládla štart do novej sezóny: Sklamanie pre každého priaznivca Barcelony

BARCELONA - Futbalisti FC Barcelona nezvládli štart do novej sezóny v španielskej La Lige a v sobotu iba remizovali doma s Rayom Vallecanom 0:0.
Zdroj: 42999
Zdieľajte:

Tréner domácich Xavi Hernandez priznal, že prvý zápas jeho zverencom nevyšiel, no zdôraznil, že naďalej musia veriť spôsobu hry, ktorý ich má priviezť k titulom.

Sklamanie pre každého priaznivca Barcelony

V základnej zostave "blaugranas" nastúpili tri letné posily - kanonier Robert Lewandowski, brazílsky krídelník Raphinha a dánsky obranca Andreas Christensen. Najbližšie ku gólu bol v prvom polčase poľský útočník a napriek tomu, že zakončil presne, ofsajd mu prekazil možnosť tešiť sa z prvého presného zásahu v drese Barcelony. "Chceli sme našim fanúšikom ukázať, že sme na správnej ceste. Výsledkami v predsezónnej príprave a posilami sme vyvolali veľké očakávania, ale toto je len začiatok. Dnešok je sklamaním pre každého priaznivca Barcelony. Musíme si zachovať našu vieru v tento spôsob hry, ktorý je tým správnym na zisk titulov. Hrali sme veľmi nervózne," povedal pre agentúru AP tréner Barcelony Xavi. "Katalánci" dohrávali zápas v desiatich, keď v nadstavenom čase musel po druhej žltej karte predčasne opustiť ihrisko kapitán Sergio Busquets.

Prečítajte si aj

VIDEO De Gea potopil United, ten Hag po ďalšej katastrofe Manchestru: Najradšej by som vymenil celé mužstvo!

Sezónu chceli začať víťazstvom, ale...

"Mohli sme vyhrať. Musíme sa z toho poučiť a už myslieť na budúci víkend, keď hráme na ihrisku Realu Sociedad. Chceli sme začať sezónu víťazstvom, ale vedeli sme, že Rayo hralo proti nám dobre už v minulej sezóne a v dvoch zápasoch nás zdolal. Dnes večer boli dobrí v defenzíve," konštatoval pre AFP obranca Barcelony Eric Garcia.

Prečítajte si aj

VIDEO Lepšie to už trafiť nemohol: László Bénes v Nemecku strelil výstavný gól!

Gól Falcaa neplatil

Hostia nadviazali na výkony z predchádzajúcej sezóny a neprehrali v druhom zápase za sebou na Camp Nou. V závere mohli dokonca skórovať a zvíťaziť, ale gól Radamela Falcaa neplatil pre jeho postavenie mimo hry. "Nikdy nie je ľahké hrať na tomto štadióne a ešte menej proti tímu Barcy, ktorý v príprave ukázal, že je na veľmi vysokej úrovni. Síce v zápase dominoval, no aj my sme sa nakoniec dostali do dobrých streleckých príležitostí," zhodnotil zápas na tlačovej konferencii tréner Raya Andoni Iraola.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články