Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Pred 30 rokmi dostal v Bratislave brutálnu nakladačku, neskôr hral za Slovan: Ex-reprezentant prehovoril

BUDAPEŠŤ - Bol priamym aktérom neslávne známych udalostí na Tehelnom poli pred 30 rokmi. Neskôr hral za Slovan a teraz ex-reprezentant prehovoril o brutalite, ktorú zažil!
Zdroj: 42882
Zdieľajte:

Tamás Nagy bol pred 30 rokmi priamym účastníkom brutálnych udalostí, ktoré sa odohrali na Tehelnom poli na zápase medzi Slovanom a Ferencvárosom. V tom čase mal šestnásť rokov a vybral sa na Slovensko pozrieť si kvalitný futbal. Všetko sa však razom zmenilo na nočnú moru...

Mal 16 a brutálne ho zbili

„Pred zápasom sme boli niekoľkokrát napadnutí, niekedy domácimi fanúšikmi, niekedy políciou. Pri vstupe boli ľudia, ktorým boli lístky jednoducho roztrhané. Tábor Fradi úplne rozobrali, takže sme nemohli byť silní, keď prišli šelmy s kapucňami," spomínal Nagy pre portál blikk.hu.

Prečítajte si aj

VIDEO Kritický Weiss tomu nechápe: Maďari aj Gruzínci môžu, na Slovensku to nie je možné!

„Nerád zachádzam do detailov, bol som šestnásťročný chlapec, bol som surovo zbitý, zachránili ma spolufanúšikovia, inak by som bol zjedený... Pamätám si, ako sme na druhý deň ráno išli na triedny výlet na Balaton. Keď triedny učiteľ videl, ako vyzerám, hneď sa pýtal, či rodičia vedia, čo sa mi stalo, tak ma hneď zobrali domov," pokračoval v nie práve príjemných spomienkach Nagy.

Návrat na Tehelné pole, ako hráč Slovana

Zaujímavosťou bolo, že Tamás Nagy sa v roku 1997 stal hráčom práve Slovana Bratislava a na Tehelné pole sa tak vrátil. Dokonca bol tento štadión jeho domovským stánkom počas dvoch sezón. V tom čase už hrával aj za národný tím Maďarska.

„V prvý deň bolo veľmi zvláštne prísť na štadión. Pozeral som, kde ma zbili, kde na nás zaútočili, ako keby som bol na študijnej ceste. Spomienky ostali, ale ako profesionálny športovec som to už neriešil. Ako hráč som v klube nezažil žiadny protimaďarský postoj," dodal Tamás Nagy pre maďarský Blikk.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: blikk.hu

Diskusia

Podobné články