Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Žiadna pomsta, nič! Studená sprcha v horúcom kotle, maďarské médiá reagujú na prehru Ferencvárosa

BUDAPEŠŤ - Žiadna pomsta, nič! Nielenže neprišiel revanš, ale Ferencváros neuhral ani remízu. Maďarské médiá hodnotia prehru Fradi
Zdroj: 42855
Zdieľajte:

Slovan Bratislava otočil vývoj stretnutia na pôde Ferencvárosu Budapešť v úvodnom zápase 2. predkola Ligy majstrov a zvíťazil 2:1. Sebavedomým domácim padol hrebienok a pred odvetou na Tehelnom poli sa dostali do náročnej pozície.

Ako hodnotili zápas maďarské médiá?

„Studená sprcha v horúcom kotle," písal Index.hu. „Po efektnom štarte studená sprcha. Ferencváros bude pokračovať v najväčšom súboji dekády v kvalifikácii Ligy majstrov z nevýhody. Pred zápasom vládla pri štadióne napätá atmosféra. Keď dorazil autobus Slovana, polícia musela použiť slzotvorný plyn," písal portál hirado.hu.

Prečítajte si aj

Ukradnuté územie, symboly, žiadna história, je*ať Slovensko: Hanlivý nápis maďarských ultras v zápase so Slovanom

„Tribúny boli plné už pred začiatkom zápasu, po piesni Nélkuled, ktorá vyjadruje spolupatričnosť zaznelo Ria, Ria, Hungaria a následne dav brýzgal do Slovákov. Fanúšikovia pripravili choreografiu s nápisom Nezabudneme, ktorou odkazovali na škandalózny zápas v Bratislave pred 30 rokmi. Hosťujúci fanúšikovia po vstupe provokovali domácich priaznivcov susedného sektora, preliezli plot a pohádali sa s ochrankou, a tak o pár minút napochodovali pohotovostní policajti na obe strany plota oddeľujúceho sektory," dodáva hirado.hu k opisu udalostí na štadióne v Budapešti.

„Žiadna pomsta, nič. Ferencváros na začiatku zápasu netušil, čo robiť s pozoruhodne aktívnym a statočným Slovanom, polčas sa skončil bezgólovou remízou. Okrem menšej šarvátky prebehlo prvých 45 minút relatívne pokojne. Potom otvoril skóre Zachariassen a keď sa dym z publika rozplynul, prišla slovenská odpoveď zo strany Kašiu a tvrdý úder Barseghjana. Nielenže neprišlo k revanšu, ale FTC nedokázal vybojovať ani remízu," píše Népszava.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: hirado.hu, Népszava, index.hu

Diskusia

Podobné články