Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Slovensko zostáva so stopercentným zastúpením: Ružomberok, DAC a Trnava spoznali svojich súperov

BRATISLAVA - Slovenský futbal bude mať v 2. predkole európskych klubových súťaží stopercentné, štvornásobné zastúpenie.
Zdroj: 42817
Zdieľajte:

FC Spartak Trnava ako víťaz pohára vstúpi do Európskej konferenčnej ligy v tejto fáze, úradujúci šampión ŠK Slovan Bratislava sa do nej prebojoval v Lige majstrov a vo štvrtok si postup v EKL vybojovali aj MFK Ružomberok a FC DAC 1904 Dunajská Streda.

Vicemajster z Ružomberka nastúpil vo štvrtkovej odvete 1. predkola na litovskej pôde proti FK Kauno Žalgiris a stačila mu aj bezgólová remíza. Z domáceho úvodného zápasu mal náskok 2:0. "Všetci v klube sme veľmi radi, že krátkodobý cieľ, ktorý sme si dali pred sezónou, postúpiť cez prvé predkolo, sa nám podaril. V tomto zápase sme boli úspešní. Škoda, že sme o tom nerozhodli trošku skôr, ale myslím si, že chalani išli tímovo za svojím a zápas sme si v podstate odkontrolovali, i keď aj súper nám to mohol trochu znepríjemniť," povedal tréner Peter Struhár na oficiálnej stránke Liptákov.

Fortunaligista sa v nasledujúcej fáze stretne s lotyšským zástupcom FC Riga, ktorý zdolal v domácej odvete severoírskeho účastníka írskej ligy Derry City 2:0 a zopakoval výsledok z prvého duelu. Úvodné meranie síl je na programe vo štvrtok 21. júla o 18.30 h v Ružomberku.

Prečítajte si aj

VIDEO Weiss ukázal futbalovú genialitu: V závere rozhodol o postupe gólom priamo z rohu!

Dunajská Streda spečatila postup vo väčšom štýle, keď v odvete triumfovala na ihrisku severoírskeho FC Cliftonville 3:0. V prvom polčase otvoril skóre Dominik Veselovský a po zmene strán sa dvakrát presadil striedajúci čiernohorský legionár Nikola Krstovič - najskôr strelou spoza šestnástky a potom z jedenástky. "Tešíme sa z víťazstva a postupu. Gratulujem mužstvu a ďakujem fanúšikom, že nás prišli podporiť a pomohli nám k postupu. Rovnako ďakujem aj fanúšikom, ktorí nás povzbudzovali z domu. Hráči nám urobili radosť nielen dominantným výsledkom, ale aj výkonom. Vôbec však nešlo o ľahký zápas, lebo v tomto prostredí, na užšom ihrisku, nie sme zvyknutí hrať. Situácie v našom pokutovom území a v bránke sme veľmi dobre riešili. Obzvlášť som spokojný s výsledkom, pretože viacerí chlapci z mužstva sú chorí a my sme bojovali aj za nich. Postúpili sme aj pre nich a verím, že sa už v ďalšom kole ukážu aj oni. Verím, že budeme ešte silnejší," zhodnotil na klubovom webe tréner Adrián Guľa.

Na DAC čaká Víkingur Gota, ktorý uspel v odvete na pôde gibraltárskeho FC Europa 2:1, z prvého duelu si priviezol náskok 1:0. Dunajskostredčania nastúpia na Faerských ostrovoch už v stredu 20. júla o 20.00 SELČ, Trnava privíta waleský AFC Newtown o deň neskôr o 20.30 h.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články