Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Stanislav Varga po konci v Banskej Bystrici: Bol to šok! Každý si domyslí, odkiaľ vietor fúka...

BANSKÁ BYSTRICA - Priznáva, že niečo tušil. V tomto bol podľa neho kameň úrazu!
Zdroj: 42765
Zdieľajte:

Stanislav Varga nečakane skončil v pozícii hlavného trénera Banskej Bystrice. Pritom klub dotiahol do najvyššej súťaže a kvalitnými výsledkami sa prezentoval aj v prípravnom období pred štartom novej sezóny. Vo funkcii ho vystrieda Michal Ščasný.

Varga po predčasnom konci v Banskej Bystrici: Šok!

„Hodnotím to ako šok, pretože mi pôvodne povedali, že budem pokračovať ďalej. Ja som si plnil trénerské povinnosti, pripravoval som mužstvo na sezónu. Rokovania o zmluve sa však napokon ani neuskutočnili. Nejdem to veľmi rozoberať," vyjadril sa Stanislav Varga pre Denník Šport.

Prečítajte si aj

Varga dostal padáka: Na lavičku Prešova zasadne bývalý kouč Austrie a dvojnásobný víťaz rakúskej Bundesligy

„Poviem k tomu, že som mal iné predstavy o príchodoch hráčov do prvoligového kádra. Keď som teda ešte bol hlavný tréner a niesol som plnú zodpovednosť za výsledky," priznal, v čom asi spočíval najväčší problém.

Napriek tomu, že pod Urpínom bývalý razantný obranca odviedol kus výbornej roboty, skončil. Varga priznáva, že niečo tušil a naznačuje opäť, že kameň úrazu spočíval v nezhodách s vedením ohľadom posilňovania kádra.

„Niečo som však tušil. Nastavené to bolo dobre, ale nevedeli sme sa zhodnúť s vedením na nových hráčoch v mužstve. Keď ja dávam svoju hlavu na klát, mal by som o tom rozhodovať, kto príde a nie niekto iný," myslí si Varga.

Varga, po predošlých skúsenostiach z Tatrana Prešov, chcel do tímu dotiahnuť potrebné posily, aby zvýšil konkurencieschopnosť klubu. Preto sa snažil zatlačiť na vedenie ohľadom posilnenia kádra. Vypomstilo sa mu to...

„Dvakrát nespravím takú istú chybu, aká sa stala v Prešove, keď sme postúpili a netlačil som na vedenie, aby posilnilo mužstvo. Každý človek, ktorý sa pohybuje vo futbalovom svete, si domyslí, odkiaľ teraz asi vietor fúka. Ja sa môžem každému v MFK Dukla pozrieť do očí," hovoril už bývalý tréner Banskej Bystrice.

Trénerovi na Slovensku zbytočná aj zmluva na päť rokov

Realita na Slovensku je však takáto. S trénermi kluby nemajú žiadnu trpezlivosť a dlho sa na svojich pozíciách neohrejú aj keď majú výsledky. Stačí si spomenúť na prípad Jána Kozáka mladšieho v Slovane Bratislava, ktorý pravdepodobne tiež skončil pre nezhody s vedením a nie pre výsledky.

„Bolí to, ale už som sa raz vyjadril, že trénerovi na Slovensku je zbytočná zmluva hoci aj na päť rokov, lebo po týždni môže byť všetko inak," dodáva sklamaný Varga.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Denník Šport

Diskusia

Podobné články