Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Varga dostal padáka: Na lavičku Prešova zasadne bývalý kouč Austrie a dvojnásobný víťaz rakúskej Bundesligy

PREŠOV - Vo futbalovej Fortuna lige 2016/2017 prišlo k ďalšej výmene trénera, na nelichotivé postavenie nováčika 1. FC Tatran Prešov doplatil tréner Stanislav Varga. Toho vedenie klubu odvolalo z pozície hlavného kormidelníka a jeho nástupcom sa stane 60-ročný Rakúšan žijúci na Slovensku Günter Kronsteiner.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Bývalý slovenský reprezentant sa v piatok dopoludnia rozlúčil v kabíne s už bývalými zverencami, v sobotňajšom domácom ligovom súboji s Ružomberkom povedie "zeleno-bielych" asistent Ján Karaffa. V ďalšom majstrovskom stretnutí by sa mala na lavičke Šarišanov objaviť úplne nová tvár, 63-ročný Rakúšan žijúci na Slovensku Günter Kronsteiner.

Prečítajte si aj: Všetko zle: Tatran bez bodu aj bez gólu, Šesták príde najskôr v zime

"Boli sme v styku už dávnejšie, definitívne sme sa dohodli pred niekoľkými dňami. Na budúci týždeň vybavíme všetky náležitosti a stane sa oficiálnym koučom tímu," informoval generálny manažér klubu Marek Trávniček. Dodal, že Günter Kronsteiner je napriek veku plný energie a odhodlaný pomôcť Prešovu odlepiť sa z posledného miesta v tabuľke.

Ako neskoršie informoval klub na sociálnej sieti, Kronsteiner na post nastúpil v piatok. Rakúsky kouč má skúsenosti z vedenia Austrie Viedeň, ktorú dotiahol do štvrťfinále Pohára UEFA, aj amerického Fort Lauderdale Strikers, ktorý dvakrát doviedol do finále play off. Ako hráč pôsobil v DSV Leoben, Wackeri Innsbruck, Red Bull Salzburg, LASK Linz a Rapide Lienz. Stal sa dvojnásobným víťazom rakúskej Bundesligy.

Prešovčania sa vo FL trápia, sú na poslednom mieste tabuľky. Na konte majú len jedno víťazstvo, 6 bodov a tri strelené góly.

V aktuálnej sezóne ide už o tretiu trénerskú zmenu. Už po 1. kole skončil v FK Senica český kormidelník Aleš Čvančara z osobných dôvodov. Nahradil ho Miroslav Mentel. V bratislavskom Slovane sa po 3. kole rozlúčili s Cyperčanom Nikkim Papavasiliouom, ktorého vymenil pred 6. kolom Srb Ivan Vukomanovič, dovtedy dočasne viedol mužstvo Vladimír Koník.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články