Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Miroslav Karhan: Hlavný problém slovenského futbalu spočíva v tomto

TRNAVA - Miroslav Karhan má jasno: Toto je hlavný problém slovenského futbalu!
Zdroj: 16681
Zdieľajte:

Slovenský futbal sa trápi. V Lige národov vypadol do C-divízie a na návrat do "béčka" to vôbec nevyzerá. Slováci dvakrát prehrali s Kazachstanom. Navyše skončil dlhoročný kapitán Marek Hamšík, ktorého nebude jednoduché nahradiť. V čom spočíva hlavný problém slovenského futbalu? Bývalý reprezentant Miroslav Karhan v tom má jasno.

Karhan pomenoval hlavný problém slovenského futbalu

„Hlavný problém vidím v domácej lige, kde nevychováme hráčov pre národné mužstvo. Top kluby majú gro futbalistov z cudziny, a to nie je dobré," uviedol Karhan v rozhovore pre Nový Čas. Dodal, že by bol za zavedenie limitu počtu legionárov v slovenských kluboch. „Áno. Myslím si, že veľa zahraničných hráčov na Slovensku nespĺňa kritériá legionárov. Poviem to s nadhľadom, dobrý cudzinec nebude hrať slovenskú ligu."

Cestu v slovenskej lige ukazuje ostatným napríklad MFK Ružomberok. Stavia na slovenských futbalistoch a navyše predvádza atraktívny futbal a dosahuje dobré výsledky. Patril do špičky súťaže, vybojoval si miestenku do futbalovej Európy. Podobným smerom by sa mali uberať aj ostatné tímy.

Prečítajte si aj

Moravčík: Talian nech zostane doma, bral by som Hašeka! Je to borec, ukážte mi takého u nás či v Česku

„Už dlhšie hovorím, že budeme mať v budúcnosti problém postaviť konkurencieschopný tím. Ako som spomínal, kluby ako Slovan, Trnava by mali vychovávať chalanov pre reprezentáciu, ale nie je to tak," poznamenal Karhan.

Nepriaznivé výsledky slovenskej reprezentácie si vyžiadali svoju daň aj v podobe odvolania trénera Štefana Tarkoviča. V súvislosti s jeho nástupcom sa spomína Čech Ivan Hašek. Bol by Karhan za angažovanie zahraničného kouča?

„To je ťažká otázka. Ak nemáme slovenského kandidáta, tak potom treba skúsiť hľadať v zahraničí. Ale na druhej strane máme svoju identitu a s tou sa cudzinec na našej lavičke nemusí stotožniť. Česi sú však k nám najbližšie, pri hokeji to fungovalo s trénerom Vůjtekom, takže uvidíme," dodal.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Nový Čas

Diskusia

Podobné články