Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Moravčík: Talian nech zostane doma, bral by som Hašeka! Je to borec, ukážte mi takého u nás či v Česku

BRATISLAVA - Ľubomír Moravčík má jasno v otázke budúceho trénera slovenskej reprezentácie.
Zdroj: 42707
Zdieľajte:

Futbalové Slovensko hľadá nového hlavného trénera. Prezident SFZ Ján Kováčik prezradil, že v užšom výbere sú dve zahraničné mená. Podľa medializovaných informácií sú to Talian Francesco Calzone, ktorého odporučil Marek Hamšík a Čech Ivan Hašek.

Moravčík má jasno: Talian nech zostane v Taliansku, Hašek je správna voľba

„Nech Talian zostane v Taliansku. Ak je dobrý, vymenia ho za Roberta Manciniho… Som za českého alebo slovenského trénera. Dobre, Maďari vzali Taliana Marca Rossiho, ale pozrite si, koľko investovali do mládeže, klubov, infraštruktúry. Keď si hrdý na štát, si aj na reprezentantov. My sme však hanba strednej Európy. Nechápem, načo ťahať treťotriednych trénerov zo zahraničia, keď máme kvalitnejších doma. Som proti," zaujal bývalý reprezentant a slovenská legenda Ľubomír Moravčík jasné stanovisko v rozhovore pre Pravdu.

Česká legenda a glosátor futbalového diania Ladislav Vízek v jednom z rozhovorov hovoril o tom, že Hašek by sa výborne hodil na lavičku slovenskej reprezentácie a v prípade jeho angažovania by mali Slováci lepšieho trénera ako Česi. Jeho bývalý spoluhráč z československej reprezentácie Ľubomír Moravčík by Hašeka bral hneď.

Prečítajte si aj

Ivan Hašek otvorene: Oslovil ho Kováčik s ponukou viesť slovenskú reprezentáciu?

„Keď sa slovenský tréner dostane do Česka či Poľska, hovoríme o ňom, ako o úspešnom. Ivan viedol dva kluby vo francúzskej lige a tri reprezentácie. Ukážte mi takého u nás či v Česku. Hašek prešiel vďaka futbalu celý svet. Kto o ňom pochybuje, nech si zapne internet a niečo si o ňom nájde," poznamenal Moravčík na adresu bývalého reprezentačného spoluhráča.

V prípade angažovania do pozície šéfa reprezentačnej lavičky by skúseného Hašeka čakala neľahká úloha. V slovenskom futbale vládne negatívna atmosféra, navyše odchádza úspešná generácia na čele s dlhoročným kapitánom Marekom Hamšíkom. Je zrejmé, že nový tréner bude pod veľkým tlakom.

„Hral som v Saint-Étienne, kde trénoval. Boli tam obrovské tlaky. Kedysi prebehlo v médiách, že keď nedávno zostúpili do druhej ligy, tak tam fanúšikovia bili hráčov. Keď to ustál tam, zvládne to aj na Slovensku. Dokážu to len borci, nie tajtrlíci," dodáva Moravčík.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Pravda

Diskusia

Podobné články