Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Ivan Hašek otvorene: Oslovil ho Kováčik s ponukou viesť slovenskú reprezentáciu?

PRAHA - Ivan Hašek prehovoril o slovenskom futbale a oslovil ho Kováčik s ponukou stať sa trénerom našej reprezentácie?
Zdroj: 42707
Zdieľajte:

Prezident SFZ Ján Kováčik na nedávnej tlačovej konferencii prehovoril o tom, že v užšom výbere na nového hlavného trénera slovenskej reprezentácie sú dvaja zahraniční kandidáti. Mená nešpecifikoval, len povedal, že s českým trénerom Ivanom Hašekom nehovoril.

Práve Ivan Hašek je podľa viacerých zdrojov hlavným kandidátom na uvoľnenú stoličku po Štefanovi Tarkovičovi. Druhým by mal podľa Denníka Šport byť Talian Francesco Calzona, ktorého mal odporučiť Marek Hamšík. Poznajú sa zo spoločného pôsobenia v Neapole.

Ivan Hašek priznal, že prezident zväzu Kováčik ho ešte nekontaktoval

Ivan Hašek prehovoril pre Denník Šport otvorene o tom, či už prebehol nejaký kontakt s prezidentom SFZ. „Ešte sme spolu nehovorili. Viem jedine to, že na Slovensku bol odvolaný doterajší tréner. Neskôr som sa dozvedel, že som údajne jeden z kandidátov. Ak sa s prezidentom SFZ spojíme, možno mi to potvrdí," uviedol Hašek. „Prezident Kováčik má pravdu, ešte sme spolu nehovorili. No budem rád, keď sa mi ozve…“

Skúsený český odborník netají, že by o prácu trénera slovenskej reprezentácie mal záujem.

Prečítajte si aj

Škriniar na odchode z Interu: Novým zamestnávateľom má byť francúzsky majster, fanúšikovia sa búria!

„Je to lákavé. Pre každého trénera by bolo. Obzvlášť, keď ide o mužstvo, pri ktorom by som sa cítil ako doma. Mohol by som hovoriť po česky, alebo dokonca aj po slovensky. Navyše, máte mužstvo s potenciálom. A to nehovorím iba o áčku, ale aj o dvadsaťjednotke. Bola by to pre mňa výzva. Ako som však povedal, na telefonát ešte len čakám.“

Ivan Hašek skončil na lavičke reprezentácie Libanonu a vedenie slovenskej reprezentácie by bolo pre neho ďalšou veľmi zaujímavou výzvou. Jeho pozornosti neušli posledné výkony slovenského tímu v C-divízii Ligy národov a dve prehry proti Kazachstanu.

„Futbal sa rýchlo vyvíja a ani proti tímom ako Azerbajdžan či Kazachstan nie je jednoduché hrať. Keď sa pozriem na štatistiky týchto zápasov, Slováci útočia, majú veľa prihrávok, ale nie sú dostatočne produktívni," vidí Hašek problém v hre slovenského národného tímu.

„Aj preto dokážu prehrať doma s Kazachstanom. Aj nám sa stalo, keď sme hrali ešte za Československo, že zápas nevyšiel. Vtedy je však potrebné na to adekvátne reagovať," dodal.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Denník Šport

Diskusia

Podobné články