Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Šokujúci presun trénera Weissa ku konkurentovi Slovana?

BRATISLAVA - O odchode trénera Weissa zo Slovana čvirikajú už aj vrabce na streche. Prestup ku konkurentovi Slovana?
Zdroj: 41923
Zdieľajte:

Samotný tréner Vladimír Weiss neraz v rozhovoroch s médiami spochybnil svoje pokračovanie na lavičke Slovana Bratislava. Vedeniu klubu vyčítal, že nedostatočne posilňuje káder, ktorý má podľa Weissa kvalitu možno na domácu ligu, no nie na Ligu majstrov. Kvôli rozdielnym názorom mal nejednu verbálnu prestrelku s generálnym riaditeľom Ivanom Kmotríkom ml.

Weiss už neraz spochybnil svoju budúcnosť na lavičke Slovana

„Ja mám zmluvu platnú ešte mesiac, oficiálnu ponuku na jej predĺženie som nedostal a tým je povedané všetko. Táto vec je otvorená. Samozrejme, jedno videnie má majiteľ klubu, niektorí ľudia majú iné, ja mám iné. Keď sa stretneme v nejakých intenciách, že by to malo logiku pokračovať, tak sa to dá a keď nie, tak život pôjde ďalej,“ hovoril Weiss po zápase so Žilinou. Veľmi zaujímavé, keďže spočiatku sa hovorilo o päťročnej zmluve medzi ním a Slovanom.

Ivan Kmotrík s jeho slovami nesúhlasil a káder si zastal. V rozhovore pre RTVS uviedol: „To je otázka pre trénera Weissa, či týmto hráčom verí, pretože ja osobne im verím. Slovan je veľká značka a veľká zodpovednosť. Či to bude s trénerom Weissom alebo s niekym iným, tak aj tak pôjdeme za titulom a budeme sa chcieť kvalifikovať do Európy, ako aj minulý rok."

Prečítajte si aj

Slovan s novou slovenskou hviezdou? Weiss mi vyvolával, priznáva

No na vyjadrenie Kmotríka opäť reagoval tréner Weiss, ktorý znova nezabudol naznačiť svoj možný odchod z Tehelného poľa. „Keď si myslí, že toto mužstvo má na 90 percent na pohárovú Európu, tak v poriadku, potom si musí priniesť iného trénera, s iným myslením a to je všetko."

O odchode Weissa zo Slovana čvirikajú už aj vrabce na streche. Koncom vlaňajšieho roka sa spomínal jeho možný presun do reprezentácie, ale vedenie belasých trénera odmietlo uvoľniť, aby pracoval v oboch funkciách. V posledných dňoch sa spomínal záujem Sparty Praha. Český klub si napokon vo finále vyberal z dvojice Adrián Guľa - Brian Priske a rozhodol sa pre druhú možnosť a teda dánskeho trénera.

Záujem zo Žitného ostrova

Najnovšie sa hovorí o tom, že tréner Vladimír Weiss by sa mohol presunúť na lavičku konkurenčného tímu DAC Dunajská Streda. Po tom, ako Portugalčanovi Joaovi Janeirovi vypršala zmluva, klub zo Žitného ostrova sa obzerá po jeho náhrade. Priviedol síce DAC do pohárovej Európy, no Európska konferenčná liga sa ambicióznemu vedeniu Dunajskej Stredy určite máli.

„Jedným z kandidátov na jeho miesto má byť Vladimír Weiss st., ktorý v minulej sezóne viedol bratislavský Slovan," informuje sportnet.sk. „O Weissovi sa v Dunajskej Strede hovorilo už aj pred ročníkom 2021/22, lenže bývalý reprezentačný tréner Slovenska i Gruzínska vtedy prijal ponuku belasých," dodáva spomínaný portál.

Presunie sa Weiss na lavičku Dunajskej Stredy? Odpoveď sa pravdepodobne dozvieme už v najbližších dňoch či týždňoch.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: RTVS, sportnet.sk

Diskusia

Podobné články