Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Škrtel o hrôze v Atalante a odmietol Juventus kvôli prítomnosti Cristiana Ronalda?

TRNAVA - Martin Škrtel o hrozných troch týždňoch v Atalante. A odmietol Juventus pre prítomnosť Ronalda?
Zdroj: 42488
Zdieľajte:

Písalo sa leto 2019. Slovenský obranca Martin Škrtel podpísal ročnú zmluvu s talianskou Atalantou Bergamo. Klubom, ktorý mal v tom ročníku účinkovať v skupinovej fáze Ligy majstrov. No po troch týždňoch na Škrtelov impulz kontrakt rozviazali a odišiel do tureckého Fenerbahce Istanbul.

Útek z Bergama

„Vôbec mu nesedel systém, a tak sa pohádali s trénerom, že povedal: Bude lepšie, keď odídeme," prezradil Škrtelov agent Karol Csontó v relácii Citronáda. „Už po nejakom týždni som vedel, že to bolo zlé rozhodnutie. Tréner (Gian Piero Gasperini) a jeho tréningové metódy? Bolo to niečo, na čo som nebol zvyknutý," reagoval Škrtel na nevydarený angažmán v Bergame.

Dôrazný obranca, ktoré pre problémy s platničkami nedávno oficiálne oznámil ukončenie aktívnej hráčskej kariéry, rozviedol svoje krátke pôsobenie v Bergame podrobnejšie.

„O 10-ej sme prišli do tréningového centra, mali sme raňajky a potom sme čakali. Obed a zase sme iba čakali. Okolo 14-ej poslali esemesku, že tréning je o 17-ej. Odchádzal som z hotela okolo 8-ej ráno a vracal som sa o 8-ej večer. Iba som ležal a bol na mobile," opisoval tri týždne v Atalante Škrtel.

„Nevedel som po taliansky a ostatní zas po anglicky. Starostlivosť o hráčov nebola ako v Turecku, nemal som tam ani rodinu. Celkom ma to ubíjalo. Po dvoch týždňoch som zavolal Karolovi, nech to ukončíme," dodal.

Prečo odmietol Juventus?

31. augusta, v posledný deň letného prestupového obdobia Škrtel zmluvu s Atalantou rozviazal. Jeho agent Karol Csontó prezradil, že deň pred rozviazaním zmluvy s Bergamom bol v kontakte s vtedajším športovým riaditeľom Juventusu Turín Fabiom Paraticim. "Stará dáma" mala o Škrtela obrovský záujem.

Prečítajte si aj

9 hráčov na zozname nechcených: Letný exodus v Manchesteri United

„Pýtal sa ma, čo je s Martinom, ale o všetkom vedel. Povedal: Skúšali sme to už dvakrát, nevyšlo. Chcem Martina Škrtela na rok do Juventusu. Aké sú podmienky? Povedal som mu podmienky a on: Nie je problém. Posielam zmluvu," hovoril Csontó v Citronáde.

„Ukázal som ju Martinovi: Viem, že nenávidíš Cristiana Ronalda. Ale rok s ním, nebude to také zlé. Vyhráš titul, Ligu majstrov a ukončíš kariéru. A Martin: Hm... Čo ja viem, Juventus? Úplne ma zamrazil, odmietol to," priznal agent.

Samotný Škrtel v Citronáde priznal, že Ronalda síce po vzájomnej rivalite z anglickej Premier League "nemusí", ale jeho prítomnosť v kabíne Juventusu nebola primárnym dôvodom na odmietnutie ponuky "Starej dámy".

„Vieš čo, nie. Samozrejme, bol môj súper, keď bol v Manchestri United. Ale najväčší problém boli tie tri týždne v Atalante. Bolo to niečo hrozné.”

Navyše nastala by podobná situácia ako v minulosti pri ponuke z FC Barcelona, že v nabitom kádri by bol len náhradníkom. A to Škrtel nechcel.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Citronáda

Diskusia

Podobné články