Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Disciplinárna komisia bojuje proti extrémizmu: Slovan s podmienečným zatvorením sektorov tvrdého jadra

BRATISLAVA - Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) vo štvrtok udelila Slovanu Bratislava podmienečné jednozápasové uzatvorenie sektorov s tzv. "tvrdým jadrom" domácich priaznivcov.
Zdroj: 42363
Zdieľajte:

Pred finále Slovnaft Cupu proti Spartaku Trnava tak reagovala na nešportové správanie sa fanúšikov slovenského majstra s extrémistickým kontextom.

"Jedným zo základných cieľov DK SFZ je boj proti extrémizmu a to v akejkoľvek forme. Pri posudzovaní zadokumentovaných previnení pristúpila po dôslednom zvážení k sankciám, ktorých tvrdosť by mala odzrkadľovať závažnosť previnení," uviedla komisia vo svojom komuniké z 5. mája. Rovnaký trest dostala prednedávnom aj Trnava, pričom podmienky trvajú do 31. októbra.

Prečítajte si aj

V Košiciach za milióny vyrastie futbalová akadémia: Jedna z najmodernejších v strednej Európe!

Finále hrozilo, že sa konať nebude. Zákaz pre rivalov, ktorý znemožňoval priaznivcom Slovana a Trnavy navštevovať do konca sezóny štadión súpera, sa na finálový duel SP nevzťahoval. Vznikli tak obavy, že sa budú opakovať podobné udalosti ako vlani v októbri. Vtedy v stretnutí Fortuna ligy prišlo na trnavskom Štadióne Antona Malatinského k výtržnostiam.

SFZ ako organizátor finále musel pristúpiť na sprísnené bezpečnostné podmienky ako napríklad zníženie kapacity, či zákaz vstupu priaznivcov s inou štátnou príslušnosťou. SFZ o tom informoval na svojej oficiálnej webstránke.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články