Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Boj o život! Brankár skolaboval na rozcvičke pred zápasom: Toto si z toho pamätám

ZOFINGEN - Brankár skolaboval na rozvičke pred zápasom, začal boj o život! Toto si z toho pamätám
Zdroj: 42226
Zdieľajte:

Na rozcvičke pred zápasom 2. švajčiarskej ligy medzi tímami SC Zofingen a FC Grenchen sa odohrali dramatické udalosti. 27-ročná brankárska dvojka domáceho tímu René Achterberg skolaboval počas predzápasovej rozcvičky! Život mu zachránil duchaprítomný a okamžitý zásah fyzioterapeuta hosťujúceho tímu Patrick Bernardi.

Boj o život pred zápasom

„Keby som takto skolaboval niekde sám pri behaní v lese, pravdepodobne by som už nežil,“ uviedol Achterberg pre švajčiarsky Blick. Zalovil v pamäti a prezradil, na čo posledné z osudného kolapsu si pamätá. „Pred ním sa mi zatočila hlava a omdlel som. Potom si spomínam na hlasy okolo mňa a na to, ako mi niekto priložil defibrilátor na hruď.“

Uvedomuje si, že žije vďaka pohotovému zásahu Bernardiho. „Poďakoval som sa mu. Vďaka jeho rozvážnemu konaniu som dnes v nemocnici." Po tom, ako Bernardi oživil Achterberga nasledoval urgentný prevoz do nemocnice, v ktorej leží brankár doteraz.

Prečítajte si aj

Obrovská tragédia: Legendárny reprezentačný kapitán zomrel napriek maximálnemu úsiliu lekárov

Lekári začali objasňovať príčinu kolapsu mladého a inak zdravého človeka. Špekulovalo sa, že kolaps mohol nastať v dôsledku nedávno prekonaného ochorenia covid-19. Napokon odborníci zistili, že Achterberg trpí vrodenou srdcovou chybou.

Napriek tomu, že jeho život visel na vlásku, brankár je odhodlaný vrátiť sa späť na futbalové trávniky a pokračovať v kariére. „Rád by sa čo najskôr vrátil na futbalové trávniky. Ak mi lekári dajú zelenú, chcem opäť chytať."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Blick

Diskusia

Podobné články