Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Obrovská tragédia: Legendárny reprezentačný kapitán zomrel napriek maximálnemu úsiliu lekárov

CALI - Bývalý kolumbijský futbalista Freddy Rincon zomrel vo veku 55 rokov. Podľahol následkom autonehody, ktorú mal v pondelok v meste Cali. Utrpel vážne zranenia hlavy a do nemocnice ho prijali v kritickom stave.
Zdroj: 42224
Zdieľajte:

Lekári ho nezachránili

"Freddy Eusebio Rincón Valencia skonal napriek maximálnemu úsiliu našich lekárskych tímov," citoval portál BBC riaditeľa kliniky Laureana Quintera. K havárii došlo v skorých ranných hodinách, Rincon šoféroval auto, ktoré sa zrazilo s autobusom. Podľa tamojšej polície sa zranili ďalší štyria ľudia z posádky auta.

Prečítajte si aj

VIDEO Skončil vo veľmi kritickom stave: Niekdajší legendárny reprezentačný kapitán mal vážnu autonehodu

Bude nám chýbať

Niekdajší stredopoliar si obliekal dresy Neapola či Realu Madrid, na klubovej úrovni pôsobil aj v Brazílii (Palmeiras, Santos, Corinthians). V roku 2000 prispel Corinthians k triumfu na MS klubov FIFA. Kolumbijskej reprezentácii pomohol ukončiť 28-ročné čakanie na účasť na svetovom šampionáte. Predstavil sa na troch MS (1990, 1994, 1998) a na tomto fóre odohral desať zápasov - rekord národného tímu drží spoločne s Carlosom Valderramom. Na MS 1990 skóroval do siete neskorších víťazov z NSR. Celkovo dal v najcennejšom drese sedemnásť gólov. "Bude nám chýbať a budeme si ho pamätať s veľkým uznaním a veľkou úctou," uviedla Kolumbijská futbalová federácia (FCF).

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články