Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Sapara a Karhan sa zhodujú: Hamšíka nahradiť nedokážeme! Je tu jediné riešenie...

BRATISLAVA - Nenahraditeľný! Podľa Karhana a Saparu Hamšíka nenahradíme a preto sa ponúka len jediné riešenie...
Zdroj: 41789
Zdieľajte:

Reprezentačný kapitán Marek Hamšík udáva tón hry slovenského tímu a o tom nie je potrebné diskutovať. Presné prihrávky, nečakané riešenia, kvalitná tvorba hry. To všetko prináša slovenskej reprezentácii a práve tieto atribúty viditeľne chýbali Slovákom v prípravnom dvojzápase proti Nórsku a Fínsku.

Hamšík je nenahraditeľný, zhodujú sa Sapara s Karhanom

„Nahradiť Hamša v repre bude skutočne veľmi náročné. Asi každý to očakával od Ondra Dudu, ale vidíme, že je to iný typ futbalistu. Aj s Fínmi ukázal, že sa vie dostať do príležitosti a dať gól, ale výstavba útoku je ešte o niečom inom. Dôležité je, aby si hráči sadli so Stanom Lobotkom, ktorý je veľmi dôležitá časť aparátu pri výstavbe celého útoku. Keďže tam nebol ani Kucka a Hamšík, tak to mal Stano zložitejšie,“ analyzoval situáciu bývalý reprezentant Marek Sapara pre portál šport24.sk.

Ďalší ex-reprezentant a legenda trnavského futbalu Miroslav Karhan nevidí nikoho, kto v prípade ukončenia kariéry Mareka Hamšíka v slovenskom tíme dokáže nahradiť.

Prečítajte si aj

Napriek domácej blamáži predsa v Katare? Taliansko má nádej zahrať si na MS!

„Myslím si, že ani Marek nie je typický špílmacher. Nikdy ním ani nebol, aj keď je ten, kto disponuje skvelým vnímaním hry, jeho prihrávky sú veľmi kvalitné a takisto dokáže zobrať na seba zodpovednosť. Momentálne na pozícii desiatky ani nie je veľmi z čoho vyberať. Typického hráča s potrebnými kvalitami na tento post nemáme a je otázne, či ho vôbec v budúcnosti mať budeme."

Jediné riešenie - zmeniť systém hry

Slovensko nemá hráča, ktorý by svojou typológiou a kvalitami dokázal zaplátať dieru v prípade absencie Hamšíka. Preto sa natíska otázka, čo s tým?

„Marekove kvality je veľmi ťažké nahradiť a možno nám to bude trvať roky. Nie sme krajina, ktorá produkuje takýchto hráčov ako na bežiacom páse. Tým pádom sa tu tlačí otázka, že či nebudeme musieť zmeniť po jeho odchode z repre systém hry. Ak tam nenájdeme nikoho podobného jeho kvalít, iná možnosť asi nebude,“

uzatvára Marek Sapara.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: šport24.sk

Diskusia

Podobné články