Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Napriek domácej blamáži predsa v Katare? Taliansko má nádej zahrať si na MS!

RÍM - Úradujúci európski šampióni z Talianska po domácom zlyhaní so Severným Macedónskom (0:1) definitívne stratili šancu postúpiť na MS v Katare, ale teraz sa objavila nádej, že by sa tam predsa len mohli objaviť.
Zdroj: 42105
Zdieľajte:

Dôvodom nečakaného postupu Talianska na MS môže byť vyradenie už istého postupujúceho z Iránu, ktorý ázijskú kvalifikáciu zakončil víťazstvom nad Libanonom (2:0), ale domáci organizátori opäť na tribúny nepripustili ženské publikum.

Prečítajte si aj

Slovensko si polepšilo v rebríčku FIFA: Belgicko prepustilo miesto na futbalovom tróne

Opäť bez žien

FIFA už viackrát v minulosti varovala Irán, aby sa podobné incidenty na štadióne nediali, pretože futbal má ľudí spájať a nie rozdeľovať. Jeden z členov Iránskej futbalovej federácie Mehrdad Seradschi zverejnil na sociálnej sieti správy od FIFA a Ázijskej futbalovej konfederácie, ktoré by v krajnom prípade viesť až k vylúčeniu Iránu z MS v Katare.

Nádej zomiera posledná

Keďže úradujúci majstri Európy z Talianska majú najvyšší koeficient spomedzi nepostupujúcich tímov, boli by to práve oni, kto by ázijskú krajinu na šampionáte v Katare nahradil. V každom prípade by to bol od FIFA najtvrdší trest v histórii, aký ešte doteraz neschytala žiadna reprezentácia, takže nádej je malá, ale ako sa hovorí, zomiera posledná.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: futbalovysvet.sk, Football-Italia

Diskusia

Podobné články