Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Ďalší rázny krok UEFA: Vyhodí ruského osemfinalistu z Európskej ligy!

MOSKVA - Vojna na Ukrajine zasiahla tvrdo aj svet športu. UEFA pristupuje k ďalšiemu ráznemu kroku, vyhodí ruský klub z Európskej ligy!
Zdroj: 41486
Zdieľajte:

Spartak Moskva bude vylúčený z Európskej ligy. Nezahrá si tak osemfinálový dvojzápas proti nemeckému RB Lipsko. Informuje o tom Bild.

UEFA vylúči Spartak Moskva z Európskej ligy

Podľa tohto zdroja bude oficiálne toto rozhodnutie prijaté dnes, t.j. 28. februára. Lipsko sa stane automaticky prvým postupujúcim štvrťfinalistom.

Prečítajte si aj

VIDEO Weiss vysvetlil, prečo sa Slovan nezapojil do iniciatívy PROTI VOJNE

Prezident nemeckého klubu Oliver Mintzlaff navrhol, aby sa zápasy s ruským klubom zrušili. „Naďalej sme v úzkom kontakte s asociáciami a plne dôverujeme UEFA a jej rozhodnutiam. Predpokladáme, že zápasy budú zrušené," cituje Mintzlaffa nemecký Bild.

Predtým sa objavili informácie o tom, že Spartak Moskva odohrá domáce zápasy na neutrálnej pôde. Ruský tím považoval za prioritnú možnosť azerbajdžanské Baku.

Situácia vyplynula v dôsledku ruskej invázie na Ukrajinu. Otázne je, ako dopadne ruský národný tím, ktorý má hrať baráž o MS 2022, no ani jeden z ostatných účastníkov baráže nechce proti Rusom nastúpiť.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Bild

Diskusia

Podobné články