Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Weiss vysvetlil, prečo sa Slovan nezapojil do iniciatívy PROTI VOJNE

BRATISLAVA - Futbalisti bratislavského Slovana remizovali v najväčšom slovenskom derby s trnavským Spartakom, keď takmer osem tisíc divákov gól nevidelo. U fanúšikov a verejnosti silno zarezonoval aj opačný postoj obidvoch tímov k aktuálnej invázii Ruska na Ukrajine.
Zdroj: 41923
Zdieľajte:

Kým trnavský Spartak podobne ako väčšina ďalších fortunaligových klubov iniciatívu PROTI VOJNE pred zápasom podporil, Slovan sa podobného stanoviska zdržal a fanúšikovia v Bratislave dokonca vypískali Trnavčanov s transparentom.

Trnava podporila Ukrajinu

"Nemali sme problém s podporou Ukrajiny, ale odozvou bolo pískanie domácich fanúšikov. Nechápem, ako je to možné, ale aj toto sa deje,“ uviedol trnavský kouč Michal Gašparík na reakciu domáceho publika.

Prečítajte si aj

FOTO Iba dva kluby Fortuna ligy sa nezapojili do iniciatívy PROTI VOJNE

Politiku nechce spájať s futbalom

Weiss, ktorý v sezóne 2006/07 viedol ruský tím Saturn Moskovská oblasť a neskôr pôsobil aj v Gruzínsku vysvetlil, prečo belasí túto iniciatívu ako klub nepodporili: "Nerád by som politiku spájal s futbalom. Sú to ľudské tragédie, ktoré by sa nemali stávať. Žil som v Rusku, poznám mentalitu tamojších ľudí, ale nerád by som túto tému rozvíjal. Odsudzujem každé násilie, ale politika nepatrí do športu.“

Prečítajte si aj

Hanba, hnus a dno! Vulgárny útok po derby na Škrtela, parádne gesto trénera Weissa

Gruzínske duo belasých stojí za Ukrajinou

Aj v kádri belasých sa ale našla dvojica, ktorá svoj postoj a súdržnosť s Ukrajinou neváhala verejne prejaviť. Ide o dvojicu legionárov z Gruzínska, Jaba Kankava a Guram Kašia veľavravnými odkazmi na diaľku podporili brániacu sa Ukrajinu.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články