Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Tuchel: Lukaku? Kľúčový hráč, ale futbal nie je hra, kde na jedného pracuje 10 ľudí

LONDÝN - Futbal je tímový šport a nie hra, kde na jedného robia desiati. Tuchel hovoril o Lukakuovi
Zdroj: 41501
Zdieľajte:

Belgičan Romelu Lukaku nedávno verejne kritizoval trénera Thomasa Tuchela a jeho systém hry. Následne sa nemecký kouč stretol s rebelujúcim útočníkom a vyrozprávali si veci medzi štyrmi očami. Je však jasné, že na Stamford Bridge medzi touto dvojicou vládne napätie.

Tuchel považuje Lukakua za kľúčového hráča, ale upozorňuje, že nemôže 10 ľudí robiť na jedného

Dosť o tom vypovedá aj posledné vyjadrenie Tuchela na adresu svojej hviezdy. „Je to kľúčový hráč a vždy tu bude tlak. Nikto na neho nemôže vyvinúť väčší tlak, ako on sám. Musíme nájsť rovnováhu medzi vysokými očakávaniami, tlakom a dostatočným uvoľnením, aby predviedol svoju úroveň," cituje Tuchela oficiálny klubový web Chelsea Londýn.

Prečítajte si aj

Futbalový svet v slzách: Zomrela legenda Realu, ktorá s gigantom vyhrala rekordných 23 trofejí

„Nie je to len otázkou motivácie a nárokov, je to aj o pocite pokoja a uvoľnenia na ihrisku, vtedy všetko zapadne, ak bude tvrdo pracovať. A či by mala byť hra prispôsobená Lukakuovi? To je nesprávna otázka, pretože hovoríme o zameraní sa na jedného hráča."

„Je kľúčovým hráčom a chceme, aby ním aj zostal, ale takto to nejde. Berieme do úvahy každého hráča. Toto je tímový šport, nie hra, kde na jedného pracuje desať hráčov," dodal Thomas Tuchel.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: chelseafc.com

Diskusia

Podobné články