Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Postaral sa o bizarný škandál: Ľudia musia vedieť, že je druhý najlepší rozhodca v Afrike

YAOUNDÉ - Tuniská futbalová reprezentácia neuspela s protestom proti predčasnému ukončeniu svojho zápasu F-skupiny Afrického pohára národov (APN) proti Mali (0:1). Africká futbalová konfederácia (CAF) v piatok rozhodla, že výsledok stretnutia, ktoré hlavný rozhodca Janny Sikazwe dvakrát bizarne ukončil, sa nezmení.
Zdroj: 41560
Zdieľajte:

"Po preskúmaní protestu Tuniska a vypočutí všetkých funkcionárov zápasu sa ho organizačný výbor rozhodol zamietnuť. Uznáva výsledok 1:0 v prospech Mali," uviedla CAF v oficiálnom vyhlásení.

Zambijský rozhodca odpískal koniec zápasu dvakrát, z toho raz pred ukončením riadneho hracieho času. Vzhľadom na viaceré striedania a "prestoje" pri jedenástke, resp. vylúčení sa pritom malo hrať ešte aj po 90 minútach. Škandál nabral na obrátkach, keď počas tlačovej konferencie trénera víťazov Mohameda Magassoubu prišiel do miestnosti delegát a oznámil, že sa odohrajú zostávajúce tri minúty zápasu. Hráči Mali sa vrátili na ihrisko, futbalisti Tuniska však jeho pokyn neuposlúchli a zostali v šatni. Po výkope hráčov Mali v stredovom kruhu tak rozhodca duel druhýkrát definitívne ukončil.

Prečítajte si aj

VIDEO Obrovský škandál na Africkom pohári národov: Za 30 rokov pri futbale som nič podobné nevidel

Po stretnutí sa objavili informácie, že rozhodca mal počas zápasu zdravotné ťažkosti, hovorilo sa o úpale a dehydratácii. Po zápase ho odviezli do nemocnice na vyšetrenia. "Ľudia musia vedieť, že Janny Sikazwe je po Alžírčanovi Mustaphovi Ghorbalovi druhý najlepší rozhodca v Afrike," povedal po verdikte CAF pre egyptské médiá šéf afrických arbitrov Essam Abdel Fattah.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články