Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Mourinho: Bol to z našej strany fantastický výkon

Futbalisti londýnskej Chelsea naďalej suverénne kraľujú anglickej Premier League. V novom ročníku ešte neokúsili trpkosť prehry a v sobotu potvrdili pozíciu lídra triumfom na ihrisku FC Liverpool. V domácom drese odohral celé stretnutie slovenský reprezentant Martin Škrtel.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

"Bol to z našej strany fantastický výkon," neskrýval nadšenie po trojbodovom zápise na Anfield Road tréner Chelsea Jose Mourinho. "Ostatné mužstvá by sa na tomto štadióne asi uspokojili aj s bodom, ale my sme chceli tento zápas jednoznačne vyhrať. Ukázali sme takú kvalitu, že sme súperovi ani nedovolili dostať sa do tlaku, hoci Liverpool skúšal všetko možné."

Lepší vstup do zápasu mali domáci - strelu Emreho Cana nešťastne tečoval do protipohybu bezmocného brankára hostí Thibauta Courtoisa stopér Gary Cahill a Liverpool viedol 1:0. Cahill odčinil svoje zaváhanie o päť minút neskôr, keď po rohovom kope Cesca Fabregasa prekonal Simona Mignoleta v bránke "The Reds". Hlavný rozhodca Anthony Taylor uznal gól až po potvrdení technológiou bránkovej čiary. O triumfe hostí rozhodol v 67. minúte Diego Costa. Cesar Azpilicueta našiel presným centrom nabiehajúceho Oscara, jeho pokus ešte Mignolet vyrazil, ale na dorážku španielskeho kanoniera už nestačil. Pre Costu to bol jubilejný desiaty presný zásah v sezóne.

Londýnčania tak v 11. kole dosiahli už deviaty triumf a so ziskom 29 bodov vedú tabuľku o štyri body pred prekvapením sezóny Southamptonom. Obhajca titulu Manchester City už má po remíze 2:2 na štadióne Queens Park Rangers osembodové manko. Liverpool naopak už tri kolá nevyhral a potáca sa v spodnej polovici tabuľky na 11. priečke so ziskom štrnástich bodov.

Chelsea v prebiehajúcej ligovej sezóne už zvládla bez prehry zápasy v Manchestri s City i United, v Liverpoole i na ihrisku Evertonu a rovnako aj domáci súboj s Arsenalom. "Myslím, že máme dobré šance získať titul, ale ešte nemožno odpisovať ani ďalšie tímy. Jediné, čo zatiaľ môžeme povedať je, že sme šampiónmi jesene," dodal pre britské médiá spokojný Mourinho.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články