Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Najlepší brankár uplynulého roka? FIFA zverejnila trio finalistov

ZÜRICH - Cenu Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) pre najlepšieho brankára roka 2021 získa jeden z trojice Gianluigi Donnarumma (Paríž St. Germain), Edouard Mendy (Chelsea Londýn) a Manuel Neuer (Bayern Mníchov). Mená finalistov zverejnila FIFA v stredu.
Zdroj: 41512
Zdieľajte:

Neuer, Donnarumma či Mendy?

Tridsaťpäťročný nemecký reprezentant Neuer má šancu získať ocenenie druhýkrát v kariére po vlaňajšom triumfe. Mendy a Donnarumma dosiaľ na cenu nekandidovali, obaja však majú za sebou brilantný rok. Mendy pomohol londýnskej Chelsea k triumfu v Lige majstrov a k zisku Superpohára UEFA, v Pohári FA sa s tímom prebojoval až do finále. Donnarumma, ktorý v lete zamieril z AC Miláno do Paríža St. Germain, výrazne pomohol talianskej reprezentácii k zisku titulu na EURO 2020. Dvadsaťdvaročného brankára vyhlásili za najlepšieho hráča turnaja.

Prečítajte si aj

VIDEO Zmenia kvôli čínskemu futbalistovi pravidlá? Kopnutia penalty mu trvalo viac ako pol minúty

Bergerová, Endlerová či Labbéová?

O cenu pre najlepšiu brankárku sa uchádzajú Ann-Katrin Bergerová (Chelsea), Christiane Endlerová (Olympique Lyon) a Stephanie Lynn Marie Labbéová (PSG). Držiteľov ocenení vyhlásia počas virtuálneho ceremoniálu 17. januára v Zürichu. Informácie priniesla agentúra DPA.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články