Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Zmenia kvôli čínskemu futbalistovi pravidlá? Kopnutia penalty mu trvalo viac ako pol minúty

PEKING - Hviezdny Francúz Paul Pogba je priekopníkom spôsobu kopnutia penalty s pomalým a vytrvalým drobčením. Lenže futbalista Manchestru United zvyčajne kopne do lopty do desiatich sekúnd. V Číne tento jeho štýl preniesli na úplne inú úroveň a exekútorovi pokutového kopu trvalo zakončenie viac ako pol minúty.
Zdroj: 28935
Zdieľajte:

Presne tak dlho trval úsek, počas ktorého divák hľadel na skoncentrovaného brankára a dlho drobčiaceho strelca. Až paradoxne pritom vyznieva, ako veľmi sa tvorcovia pravidiel koncentrovali na brankárov, ktorým zamedzili akýkoľvek neprimeraný pohyb. Útočníci pritom majú do veľkej miery voľnú ruku.

Video neznámeho futbalistu z Ázie sa stalo rýchlo virálom a na Twitteri bleskovo pokorilo métu milión videní. Našlo však viac kritikov ako priaznivcov. Tí sa domnievajú, že by mala byť zavedená nová regula s obmedzením dĺžky rozbehu alebo časový limit na zrealizovanie kopu. Aby hráč drobčil 38 sekúnd, je skutočným nezmyslom. Zdržuje to hru a nepríjemné je to aj v penaltovom rozstrele, kde časomiera stojí. Kartové tresty pre zakončovateľov penált pritom nie sú vyslovenou raritou a rozprávať by vedel útočník Bruno Petković z Dinama Záhreb, ktorý dostal na konci decembra v lige červenú kartu napriek premenenej penalte.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Futbalovýsvet.sk

Diskusia

Podobné články