Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Messi sa v PSG stále trápi: Leo je hráč s neskutočným talentom, ale..

PARÍŽ - Argentínskemu futbalistovi Lionelovi Messimu prvá polovica sezóny francúzskej Ligue 1 nevyšla podľa predstáv.
Zdroj: 41304
Zdieľajte:

Po letnom prestupe z FC Barcelona 34-ročný útočník nastúpil v drese Paríža St. Germain na jedenásť zápasov, v ktorých dokázal napnúť sieť súpera iba raz - doma proti FC Nantes (3:1). Lepšiu bilanciu má v Lige majstrov, v ktorej nastrieľal v piatich stretnutiach päť gólov. V tabuľke základnej A-skupiny však PSG skončil za Manchestrom City a doplatil na to ťažším osemfinálovým žrebom. V jarnej vyraďovačke si francúzsky tím zmeria sily s rekordným európskym šampiónom Realom Madrid.

Pokiaľ chce hviezdami nabitý Paríž siahnuť na vysnívanú trofej, musí v druhej polovici sezóny pridať na všetkých frontoch a toto konštatovanie platí aj pre Messiho z hľadiska jeho produktivity. Na ihrisku je sedemnásobný držiteľ Zlatej lopty stále výrazný a jeho ťažšia adaptácia sa vzhľadom na to, ako celú svoju kariéru od veku 13 rokov strávil v jednom klube, dala očakávať. O veľkú možnosť dať ďalšie dva góly prišiel tým, že penalty strieľali Neymar a Kylian Mbappe. Aj s prihliadnutím na všetky tieto okolnosti je jeden gól nečakane slabá vizitka najlepšieho strelca histórie najvyššej súťaže v Španielsku.

Prečítajte si aj

PSG potrebuje získať sto miliónov: Šestica hráčov, ktorá je v Parku princov na odstrel

Messi má neskutočný talent, ale...

"Leo je hráč s neskutočným talentom. Ani najlepší športovci na svete sa však nevyhnú krízam, aj keď v prípade Lea je to prisilné slovo. Gólovo mu to síce nejde, ako by všetci vrátane neho chceli, ale jeho vplyv na mužstvo je stále obrovský. Myslím si, že je otázka času, kedy mu to začne sypať. Do šancí sa dostáva, už len treba popracovať na efektivite," obhajoval svojho zverenca tréner PSG Mauricio Pochettino. Dobrú klímu v šatni rozhodne nepriniesol článok, ktorý sa prednedávnom objavil v britských médiách. Blízke okolie Messiho údajne spochybňuje metódy Pochettinovej práce a vyčíta mu príliš komplikovanú hernú taktiku. Messi sa v PSG údajne nemôže naplno prejaviť, tréner mu stále nedokázal určiť úlohy a neustále ho využíva v rôznych variáciách v útoku. "Klub ako PSG bude vždy terčom fám a poloprávd. Sú súčasť nášho života. Snažia sa vniesť nepokoj do fungovania nášho systému, ktorého sa však nemienim vzdať. Viem, že po búrke vyjde slnko," reagoval Pochettino.

Isté je, že ofenzíva PSG najmä v decembri krívala a štatistiky naznačujú, že do veľkej miery za to môže aj absencia Neymara. Od Brazílčanovho zranenia členka v závere novembra odohral tím štyri zápasy, v ktorých až trikrát remizoval. Predtým, s Neymarom v zostave, dosiahol v 15 zápasoch len jednu remízu a 1 prehru. Pri dvoch výsledkoch 1:1 po základnom 90-minútovom čase favorit prehrával a bod mu zachránili až hráči z druhého sledu. V poslednom tohtoročnom zápase na ihrisku Lorientu (1:1) sa spolu s Messim trápil celý argentínsky útočný trojzáprah, v ktorom boli okrem neho Mauro Icardi a Angel Di Maria. Aspoň bod sa favoritovi podarilo zachrániť až v nadstavenom čase, keď sa presadil Icardi. Podobná situácia sa udiala 4. decembra v Lens, kde skóroval v 90.+1 minúte Georginio Wijnaldum.

Prečítajte si aj

Najsmutnejšie Vianoce: Tragický kolaps len 23-ročného obrancu

Skóre 4:2 v štyroch zápasoch a iba 6 z 12 možných bodov je nelichotivá vizitka tímu s pretlakom hráčov s mimoriadnymi ofenzívnymi zručnosťami. Francúzsky titul a v podstate aj triumfy v oboch domácich pohároch sú pre PSG povinnosť. Meradlom úspešnosti trénera Pochettina však bude až samotné účinkovanie tímu v LM. V prestížnej súťaži bol klub, dotovaný katarským kapitálom, najbližšie k celkovému víťazstvu v auguste 2020, keď vo finále podľahol Bayernu Mníchov 0:1. V minulom ročníku stroskotali Parížania v semifinále na Manchestri City. Predčasný koniec v osemfinále proti Realu by bol pre PSG pikantný práve aj v súvislosti s Messiho celokariérnou rivalitou. S "bielym baletom" za vyše 15 rokov "tancoval" 45-krát a dal 26 gólov.

PSG bude bojovať na štyroch frontoch

"V Ligue 1 sme suverénne na čele tabuľky, aj keď niektoré zápasy neboli dobré. Vieme, kde sú naše slabiny a na čom musíme zapracovať. Druhá časť sezóny je vždy kľúčová a ja verím, že na ňu budeme dobre nachystaní. Budeme bojovať na štyroch frontoch, ale máme dostatočne široký káder," poznamenal v rozhovore pre portál lequipe.fr. stredopoliar Idrissa Gueye.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články