Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Barcelona sa dohodla s Manchestrom City na prestupe španielskeho útočníka: Na jeho kúpu si zobrali bankový úver!

BARCELONA - Barcelona sa podľa informácií televíznej stanice Sky dohodla s Manchestrom City na prestupe španielskeho útočníka Ferrana Torresa za čiastku vo výške 55 miliónov libier. Katalánsky veľkoklub verí, že bývalý hráč Valencie na Camp Nou nahradí Sergia Agüera, ktorý bol nútený kvôli zdravotným problémom ukončiť kariéru a stane sa dlhodobou oporou útoku.
Zdroj: 41225
Zdieľajte:

Španielsky veľkoklub by mal za mladého útočníka zaplatiť počiatočnú čiastku vo výške 46,7 milióna libier, plus ďalších 8,5 milióna libier v prípadných bonusoch. Približne 5,9 milióna libier z týchto bonusov je údajne pre City viac-menej zaručených.

Znamená to, že Manchester City si týmto transferom zarobí najmenej 27 miliónov libier, Torresa totiž v roku 2020 kupoval z Valencie za približne 20 miliónov libier a kvôli obmedzenému pôsobeniu španielskeho útočníka na Etihad Stadium nemusel klubu platiť žiadne z dohodnutých bonusov.

Barcelona mala Ferrana Torresa už dlhšiu dobu v hľadáčiku, považuje ho totiž za jeden z najzaujímavejších talentov Španielska a vďaka bankovému úveru, ktorý nedávno dostala, si jeho prestup mohla napriek svojim finančným problémom dovoliť.

Katalánsky gigant využil tiež dobré vzťahy s vedením Manchestru City, ktorého čelní predstavitelia Txiki Begiristain a Ferran Soriano pracovali pre prezidenta Barcy Joana Laportu počas jeho predchádzajúceho panovania v klube.

Prečítajte si aj

VIDEO Frustrovaný Suárez po vystriedaný vynadal Simeonemu: Stále je to o tom istom, ty sprostý kus hov*a!

Okrem Torresa javí Barcelona veľký záujem aj o krídlo Citizens Raheema Sterlinga, jeho prestup na Camp Nou je ale prakticky vylúčený kvôli hráčovo rastúcej forme po nevydarenom vstupe do sezóny.

21-ročný Torres stihol za Citizens tento rok odohrať iba štyri zápasy v Premier League, v ktorých zaznamenal dva góly a jeden gól pridal v Lige majstrov. Od októbra je mimo hry kvôli zraneniu nohy, ktoré utrpel v španielskej reprezentácii.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Futbalovýsvet.sk

Diskusia

Podobné články