Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Chelsea vylúpila Anfield, City zaváhalo

Futbalisti "The Blues" zvládli šláger na Anfield.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Futbalisti londýnskej Chelsea zvíťazili v sobotňajšom stretnutí 11. kola anglickej Premier League na ihrisku FC Liverpool 2:1. Zverenci trénera Joseho Mourinha dosiahli deviaty triumf v sezóne a so ziskom 29 bodov suverénne vedú tabuľku.

Lepší vstup do zápasu mali domáci, v drese ktorých odohral celé stretnutie aj slovenský reprezentant Martin Škrtel. Strelu Emreho Cana nešťastne tečoval do protipohybu bezmocného brankára hostí Thibauta Courtoisa stopér Gary Cahill a Liverpool viedol 1:0. Cahill odčinil svoje zaváhanie o päť minút neskôr, keď po rohovom kope Cesca Fabregasa prekonal Simona Mignoleta v bránke "the Reds". Hlavný rozhodca Anthony Taylor uznal gól až po potvrdení technológiou bránkovej čiary. O triumfe hostí rozhodol v 67. minúte Diego Costa. Cesar Azpilicueta našiel presným centrom nabiehajúceho Oscara, jeho pokus ešte Mignolet vyrazil, ale na dorážku španielskeho kanoniera už nestačil. Pre Costu to bol jubilejný desiaty presný zásah v sezóne. Liverpool sa v závere snažil vyrovnať, ale defenzíva Londýnčanov stála na pevných nohách a skóre sa už do záveru nezmenilo.

V záverečnom sobotňajšom dueli Manchester City iba remizoval s Queens Park Rangers 2:2. Úradujúci majster sa musel na svojho súpera neustále doťahovať, prehrával 0:1 aj 1:2. Deľbu bodov napokon zariadil v 83. minúte Sergio Agüero, ktorý strelil aj prvý gól svojho tímu.

Premier League - 11. kolo:

FC Liverpool - FC Chelsea 1:2 (1:1)

Góly: 9. Can - 14. Cahill, 67. Costa

Burnley - Hull City 1:0 (0:0)

Gól: 50. Barnes

Manchester United - Crystal Palace 1:0 (0:0)

Gól: 67. Mata

Southampton - Leicester City 2:0 (0:0)

Góly: 75. a 80. Long

West Ham United - Aston Villa 0:0

Queens Park Rangers - Manchester City 2:2 (1:1)

Góly: 21. Austin, 76. Demichelis (vl.) - 32. a 83. Agüero

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články