Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

FOTO Kvôli peniazom pre manželku predstieral, že je mŕtvy: Bývalý futbalista Schalke putuje do väzenia!

BERLÍN - Bezmála štyri roky vo väzení si po verdikte nemeckého súdu má odsedieť bývalý futbalista Schalke Hiannick Kamba. Tridsaťpäťročný obranca v roku 2016 zinscenoval vlastnú smrť pri automobilovej nehode v rodnom Kongu. Jeho manželka potom vďaka životnej poistke inkasovala približne jeden milión eur. Lenže nemecké médiá následne zistili, že Kamba žije. Za podvod teraz bývalý futbalista aj jeho žena strávia časť života za mrežami.
Zdroj: 41149
Zdieľajte:

K smrteľnej nehode bývalého obrancu nemeckého celku malo dôjsť 9. januára 2016 v rodnom Kongu. Denník Bild ale tri roky po tom futbalistu našiel a zistil, že Kamba pracuje v nemeckej chemickom priemysli v meste Ruhr ako technik.

Podvod, ktorého cieľom bolo získať futbalistovu životnú poistku, nevyšiel. Kamba podľa svojich slov žiadnu časť peňazí, ktoré inkasovala jeho manželka, nikdy nevidel. Sám sa mal v roku 2018 prihlásiť na nemeckej ambasáde v Kinshase, kde mal svoju smrť vyvracať.

Lenže jeho príbeh o tom, ako ho priatelia v Kongu v januári roku 2016 opustili a on zostal sám, bez dokumentov, peňazí a mobilného telefónu, mal zjavne trhliny, a aj keď ho polícia v prípade najprv preverovala iba ako svedka, nakoniec sklapla pasca aj nad ním.

On aj jeho manželka odmietli výsledok procesu bližšie komentovať. Kambova žena iba uviedla, že s verdiktom súdu nesúhlasí, v súvislosti s rozsudkom hovorila o „strate viery v spravodlivosť“.

Prečítajte si aj

Solskjaerove dni v Manchestri sú zrátané: TOTO bude jeho nový nástupca!

Kamba vyrastal v mládežníckej akadémii Schalke, okrem iného po boku nemeckej reprezentačnej jednotky Manuela Neuera. Na najvyššej úrovni sa však aktuálne 35-ročný rodák z Konga nikdy naplno nepresadil. Obliekal dresy klubov ako SV Zweckel, SG Borken a Recklinghausen či VfB Huls.

 
 
 
 
Zdieľajte:
Zdroje informácií: Futbalovýsvet.sk, sport.cz

Diskusia

Podobné články