Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

FOTO Je to šikanovanie, budem ich žalovať: Bráni sa iránska brankárka obvineniu, že je chlap!

TEHERÁN - Kauza okolo iránskej futbalistky Zohreh Koudaeiovej pokračuje. Jordánsko svojej súperky zo septembrového kvalifikačného zápasu Ázijského pohára žien obvinilo, že do brány postavili muža. Škandálu sa venovali športové médiá naprieč svetom. K celej situácii sa teraz vyjadrila aj sama Koudaeiová. Futbalovú asociáciu Jordánska obvinila zo šikanovania a chystá sa brániť súdnou cestou.
Zdroj: 41120
Zdieľajte:

Reprezentantky Iránu postúpili na šampionát po prvýkrát v histórii. Svoje súperky zdolali na neutrálnej azerbajdžanskej pôde na penalty 4:2. Koudaeiová v tom hrala kľúčovú úlohu, pretože v záverečnom rozstrele zlikvidovala dva pokusy Jordánok.

Ich národný zväz potom prišiel s obvinením. "V bráne stál chlap, žiadame dôkladné prešetrenie," vyzýva Jordánsko riadiacu organizáciu ázijského futbalu (AFC) prostredníctvom princa Ali bin Husseina, šéfa jordánskeho futbalu.

Reakcia brankárky na seba nenechala dlho čakať. „Budem Futbalovú asociáciu Jordánska žalovať," uviedla Koudaeiová. „Som žena a toto je z ich strany šikanovanie," povzdychla si v rozhovore pre turecký denník Hürriyet.

V liste, ktorý ázijskej futbalovej generalite adresoval jordánsky zväz stojí okrem iného aj to, že iránske športovkyne už boli v minulosti z obdobného podvodu s nasadením mužov do ženského zápasu usvedčené.

Prečítajte si aj

FOTO+VIDEO Porazené súperky zúria: V bráne stál chlap, skontrolujte pohlavie!

Ide o záležitosť z roku 2014, kedy testy pohlavia zistili, že štyri hráčky iránskeho ženského futsalového tímu boli muži, u ktorých bol podľa dostupných informácií začatý proces zmeny pohlavia, ale ešte nebol dokončený.

"Reči o pohlaví brankárky sú len výhovorkou, prečo neprijať porážku od iránskych žien," reagovala trénerka víťaziek Maryam Irandoostová.

"Chcela by som potvrdiť, že pred začatím kvalifikácie boli vykonané nevyhnutné testy, lekársky personál starostlivo preskúmal každú hráčku národného tímu," bráni svoj tím koučka iránskych futbalistiek.

 
 
 
 
 
 
 
Zdieľajte:
Zdroje informácií: Futbalovýsvet.sk, sport.cz

Diskusia

Podobné články