Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

FOTO+VIDEO Porazené súperky zúria: V bráne stál chlap, skontrolujte pohlavie!

AMMÁN - Tá brankárka bola divná a nenecháme to len tak! Obrovský vzruch nastal okolo iránskej futbalovej reprezentácie žien, ktorá čelí podozreniu, že za ňu chytal muž. Porazené súperky z Jordánska zúria. Ich národný zväz žiada o prešetrenie záležitosti.
Zdroj: 41120
Zdieľajte:

Pozornosť vzbudila brankárka Zohreh Koudaeiová, ktorá sa 25. septembra zúčastnila kvalifikačného zápasu žien. Irán vyhral zápas 4:2 na penalty a kvalifikoval sa na Ázijský pohár 2022.

Posledné slovo však bude mať vrcholný ázijský futbalový orgán (AFC). „Vzhľadom k dôkazom predloženým (jordánskym zväzom) a dôležitosti súťaže vyzývame AFC, aby sa začalo transparentné a jednoznačné vyšetrovanie panelom nezávislých lekárskych expertov s cieľom určiť spôsobilosť tých, ktorých sa to týka,“ uvádza jordánska strana a zdôrazňuje, že jej nejde len o dôkladnú kontrolu pohlavia brankárky, ale aj ďalších príslušníčok tímu, ktoré v súlade s pravidlami nastupujú v dresoch, ktoré zahaľujú viac ako klasické futbalové oblečenie.

"Reči o pohlaví brankárky sú len výhovorkou, prečo neprijať porážku od iránskych žien," reaguje trénerka víťaziek Maryam Irandoostová. "Chcela by som potvrdiť, že pred začatím kvalifikácie boli vykonané nevyhnutné testy, lekársky personál starostlivo preskúmal každú hráčku národného tímu."

V súvislosti s prípadom média pripomínajú záležitosť z roku 2014, kedy testy pohlavia zistili, že štyri hráčky iránskeho ženského futsalového tímu boli muži, u ktorých bol podľa dostupných informácií začatý proces zmeny pohlavia, ale ešte nebol dokončený.

 
Zdieľajte:
Zdroje informácií: Futbalovýsvet.sk, sport.cz

Diskusia

Podobné články