Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Dani Alves dostal číslo po klubových ikonách FC Barcelona: Budem ho nosiť, aby som im vzdal rešpekt

BARCELONA - 38-ročný brazílsky veterán Dani Alves sa dnes na starom známom Camp Nou dočkal oficiálneho predstavenia asi desiatim tisíckam fanúšikov pri návrate do FC Barcelona.
Zdroj: 41126
Zdieľajte:

"Som teraz ešte krajší, ako keď som odchádzal," povedal s tradičným úsmevom nahodený Alves, ktorý sa na starý známy trávnik vybral bez topánok. "Ak si pamätáte, keď som naposledy držal tento mikrofón, hovoril som, že neviem, kedy sa tento sen skončí. Ale som tu znova a stále si ten sen žijem," dodal niekdajší hráč Juventusu, PSG či Sao Paula.

Práve v brazílskom klube skončil kvôli sporom o nevyplatenej mzde a namieril si to do milovanej Barcelony, ktorá pod vedením tiež bývalej hviezdy Xaviho chce opäť pookriať a vrátiť sa na výslnie. "Vďaka vám sa cítim výnimočne ako jeden z vás. To sa nikdy nezmení. Nech žije Barca, nech žije Katalánsko, nech žijú matky, ktoré vás priviedli na svet," dodal rodák z brazílskeho Juazeira, ktorý na Camp Nou podpísal ročnú zmluvu.

Prečítajte si aj

Plat Daniho Alvesa v Barcelone známy: Neuveriteľné! Vedenie La Ligy si myslelo, že ide o trik

"Za posledných pár rokov sa tu veci negatívne otočili. Musíme to teraz zmeniť. Treba sa sústrediť na problémy, ale ešte viac na ich riešenie. Rád by som, aby sa klub vrátil tam, kde bol ešte pred niekoľkými rokmi. Toto je naša misia a dokážeme ju splniť len všetci spoločne. Je to veľká výzva, ale nikdy som si nedával malé ciele," načrtol veľké ambície klubu Alves, ktorý ale do súťažného diania bude môcť zasiahnuť až v januári, ale už teraz sa zapojí do tréningového procesu FC Barcelona.

Na návrate Alvesa má veľkú zásluhu jeho bývalý spoluhráč Xavi Hernandez, ktorý sa chopil trénerského žezla v Barcelone. "Najprv ma oslovil prezident klubu Joan Laporta. Presviedčal ma, že môžem pomôcť tímu. Potom mi zatelefonoval Xavi a zdôraznil, že so mnou počíta. Ostatné sa už zomlelo rýchlo. Som rád, že som tu, Barcelona patrí dlhodobo k najlepším klubom na svete."

Osmička po Iniestovi

Na Camp Nou dostal Brazílčan dres s číslom osem, ktorý v minulosti nosili také klubové ikony ako Christo Stoičkov či Andrés Iniesta: "Každý by mal ctiť velikánov, keď sú ešte nažive. Takže budem nosiť toto číslo, aby som im vzdal rešpekt," dodal Alves, ktorý v Barcelone pôsobil už v rokoch 2008-2016 a v tomto období pomohol Blaugranas k zistku šiestich ligových titulov a tiež zisku troch trofejí v prestížnej Lige majstrov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články