Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Šesták: Najideálnejšie riešenie jedine tento tréner! Ak to nevyjde s ním, potom zotrvanie Tarkoviča

BRATISLAVA - Podľa Stanislava Šestáka by mal buď na lavičke slovenskej reprezentácie zotrvať Tarkovič, alebo náhradu vidí v jedinom trénerovi. Kto to je?
Zdroj: 41124
Zdieľajte:

Kvalifikácia na MS 2022 nedopadla pre Slovensko postupovo. Tím Štefana Tarkoviča doplatil na zaváhania z úvodu kvalifikácie proti papierovo slabším súperom. V priebehu kvalifikačného cyklu tréner Tarkovič akoby našiel hernú tvár a optimálne zloženie tímu. Tím sa zlepšil ofenzívne, na herný prejav sa dalo s radosťou pozerať, Tarkovič zapracoval nových, mladých hráčov.

Intenzívne sa rieši otázka, či by mal zotrvať na lavičke slovenského národného tímu, alebo by mal skončiť. „Ukončiť spoluprácu s trénerom je najjednoduchšie. Keď však nemáme pripravenú náhradu alebo nie sme o nej presvedčení, treba hľadať riešenia a jedným z nich je dať dôveru Tarkovičovi, či po hre zlepší aj výsledky," vyhlásil bývalý reprezentačný útočník Stanislav Šesták pre šport.sk.

Prečítajte si aj

Perez zúri na štátom riadené kluby: Ponúknete im 200 miliónov € za hráča a odmietnu!

Najideálnejšie riešenie? Weiss v Slovane aj pri reprezentácii

Spomedzi slovenských trénerov vidí ako lepšiu voľbu len dvojicu Ján Kozák st. a Vladimír Weiss st. No prvý už v podstate odišiel do trénerského dôchodku a druhý je trénerom Slovana Bratislava. Ak by neskončil v klube, bol by jediným trénerom v Európe, ktorý by viedol klub aj národný tím.

„Jediný, ale ak by nerozviazal zmluvu so Slovanom a zväz aj tréner by do toho išli, považujem to za najideálnejšie riešenie," vyhlásil Šesták. „Keďže Kozák sa podľa mňa už nevráti, odporučil by som Weissa.“ Dodal, že ak by to s Weissom nevyšlo, bol by za pokračovanie Tarkoviča.

NIE zahraničnému trénerovi

Šesták nepodporuje myšlienku a smer, ktorým sa vybral slovenský hokej, keď pred niekoľkými rokmi angažoval kanadského trénera Craiga Ramsayho. Bývalý reprezentant nevidí vhodného zahraničného kandidáta.

„Je otázka, koho si zväz môže dovoliť, kto je k dispozícii, kto by do toho išiel… Poliaci pred ME priviedli portugalského trénera a získali bod. Skúšať na tejto úrovni neovereného trénera sa nemusí vyplatiť.“

Zdieľajte:
Zdroj informácií: šport.sk

Diskusia

Podobné články