Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Rozhodca predčasne odpískal koniec, vytiahol hráčov zo spŕch: Po trapase ukončil kariéru

ISTANBUL - Neuveriteľná situácia v tureckej lige.
Zdroj: 41052
Zdieľajte:

V stretnutí dvanásteho kola tureckej ligy medzi Gaziantepspor a Kasimpasou (2:0) sa udiala veľmi kuriózna situácia, ktorej hlavným aktérom bol rozhodca Halis Ozkahya.

Rozhodca v Turecko predčasne ukončil zápas, vytiahol hráčov zo spŕch

Arbiter pridal k riadnemu času deväť minút nadstavenia. Záverečný hvizd však z jeho píšťalky zaznel v čase 94:15. Hráči odišli do šatní, niektorí sa už osprchovali, vypol sa systém VAR, pracovníci štadióna demontovali jednu z bránkových tyčí.

Po chvíli si rozhodca uvedomil svoju chybu a vyzval hráčov, aby sa vrátili na ihrisko a dohrali zápas! Kým hráči vyšli zo spŕch, znova sa zapol systém VAR, inštalovala bránková konštrukcia, to všetko trvalo 15-20 minút. Vychladnutí hráči museli dohrať zvyšných päť minút stretnutia, skóre sa už nezmenilo.

Prečítajte si aj

VIDEO Martin Šviderský v drese Manchestru United opäť žiaril: Slovenský talent predviedol svoju genialitu

Po trapase ukončil kariéru rozhodcu

Rozhodca Halis Ozkahya neskôr komentoval svoju chybu, uviedol v čom vidí príčinu a vysvetlil aj svoje rozhodnutie po tomto incidente ukončiť svoju kariéru.

Nikto ma nenútil dohrať tento zápas. Keď som vošiel do rozhodcovskej miestnosti, uvedomil som si, že som odpískal záverečný hvizd skôr, ako bolo potrebné. Celkovo som pridal päť minút a za všetko by som mohol viniť štvrtého rozhodcu, ktorý ukázal tabuľu s deviatimi minútami. Ale to nie je v súlade s mojimi zásadami," vysvetľoval turecký arbiter.

„Ak by sme zápas nedohrali, mohla byť nariadená dohrávka. Preto som požiadal oba tímy, aby sa vrátili na ihrisko a vyhli sa tak opätovnému zápasu. Vďaka hráčom, že sa vrátili na ihrisko a pomohli mi. A po zápase ma podporili, že každý robí chyby, lebo je tam ľudský faktor."

„Moje rozhodnutie ukončiť kariéru? Futbal a šport sa stali veľmi škaredými. Nebaví ma neustále počúvať urážky a nadávky: pred, počas a po zápasoch. Nepáčilo sa mi povolanie rozhodcu, už ma nebaví moja práca. Už nechcem zostať v tomto chaose. Všade sa všetko mení, ale v skutočnosti sa nič nezmenilo. Je potrebné zmeniť systém. Preto som sa rozhodol odísť," dodal turecký rozhodca pre En Son Haber.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: En Son Haber

Diskusia

Podobné články