Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Cristiano Ronaldo opäť ukázal, že je výnimočný: Ako Michael Jordan v časoch najväčšej slávy v Chicagu Bulls

BERGAMO - Portugalský futbalista Cristiano Ronaldo opäť zachránil kožu Manchestru United.
Zdroj: 40987
Zdieľajte:

Dvoma gólmi v nadstavených časoch oboch polčasov zariadil remízu 2:2 v utorkovom zápase Ligy majstrov na pôde Atalanty Bergamo, ktorá má pre anglický tím cenu zlata. "Červení diabli" vďaka nej figurujú na čele tabuľky F-skupiny so ziskom 7 bodov. Rovnako sedem bodov nazbieral aj Villarreal, ktorý zdolal švajčiarsky Young Boys Bern 2:0.

Ronaldo opäť žiaril

United mohli ísť do vedenia už v 5. minúte, no lopta sa od Scotta McTominaya dokotúľala len do žrde. Atalante naopak prvá šanca vyšla a Josip Iličič rozvlnil v 12. minúte sieť za Davidom de Geom. Gól potvrdil aj VAR. Hostia si potom vypracovali niekoľko šancí a na vyrovnanie premenili krásnu akciu z nadstaveného času, keď Bruno Fernandez pätičkou v šestnástke priťukol loptu Ronaldovi.

V 57. minúte sa dostali späť do vedenia domáci. Obrana United signalizovala ofsajd a rozhodca gól Duvana Zapatu najprv neuznal, no potom do hry zasiahol VAR a platil - 2:1. O deľbe bodov nakoniec rozhodol v 90.+1 minúte Ronaldo, keď lopta po jeho strele z voleja spoza šestnástky zapadla k pravej žrdi.

Prečítajte si aj

Conte dostane v Tottenhame 180 miliónov € na zimné nákupy! V hľadáčiku tieto tri hviezdy

180. zápas so 138. a 139. gólom

Portugalský fenomén nastúpil v Bergame na 180. zápas v LM a tešil sa z gólov s poradovými číslami 138 a 139. "Proti Atalante sa nikdy nehrá ľahko. Ešte v Juventuse Turín nám tento súper vždy spôsobil veľké problémy. Vieme, že stále máme priestor na zlepšovanie, náš výkon nebol ideálny. Potrebujeme ako tím viac času, aby si všetko sadlo a hrali sme lepšie. Na konci stretnutia sme mali kusisko šťastia, ale to patrí k futbalu. Podstatné bolo nevzdávať sa, bojovať a veriť až do konca. Som rád, že som gólmi pomohol k zisku cenného bodu," citoval web UEFA Ronalda, ktorý skóroval v štyroch zápasoch skupinovej fázy LM už päťkrát, čo je viac ako polovica zásahov celého tímu (8). Jeho silné chvíle už pravidelne prichádzajú v záveroch. Predtým v súťaži strelil dva víťazné góly v dramatických a tesných dueloch doma s Atalantou (3:2) a Villarrealom (2:1). Od prestupu do Manchestru United zaznamenal v 13 sezónnych súťažných zápasoch 15 gólov, z toho šesť bolo víťazných a jeden remízový.

Prečítajte si aj

Hrnčár sa zastáva syna: Nemá tetovanie, jazdí na starom, ošúchanom aute. Ako vyriešil kauzu vlasy?

Solskjaer vyzdvihol tímovú morálku

Kouč United Ole Gunnar Solskjaer po infarktovom závere vyzdvihol morálku tímu. Jeho hráči sa po domácom ligovom debakli 0:5 s FC Liverpool dostali pod paľbu kritiky fanúšikov a médií, počas minulého víkendu však prišla z ich strany reakcia v podobe triumfu 3:0 na ihrisku Tottenhamu. Ním si nórsky kouč "predĺžil život" na lavičke United a toto konštatovanie platí aj po utorku. "Nikto nemôže povedať ani slovko, že by naši hráči nemali charakter. Nevzdávali sa a bojovali až do konca. Cristiano opäť dokázal, že je výnimočný hráč. Podáva neskutočné výkony a strieľa dôležité góly. Pred druhým bol v ťažkej pozícii, jediným riešením bolo skúsiť sa z voleja oprieť do lopty. Trafil ju tak, ako to dokáže len on. Je ako Michael Jordan v časoch jeho najväčšej slávy v Chicagu Bulls," povedal Solskjaer, ktorého Ronaldo predstihol v historickom rebríčku najlepších strelcov United. Nór nastrieľal za tím z Old Trafford 126 gólov, Portugalčan ich má po utorku na konte 127.

Krásny večer s trpkým koncom

Atalantu nezvládnutý záver stretnutia s Manchestrom môže stáť postup. V prípade víťazstva by sa vyšvihla po bok Villarrealu na čelo tabuľky a United by dostala pod tlak. "Bol to krásny večer, žiaľ, s trpkým koncom pre nás. Zápas mal vyrovnaný priebeh, remíza by mu svedčala viac. Sme v zložitej, ale nie v neriešiteľnej situácii. Skupina je nesmierne vyrovnaná, stať sa môže všeličo. Musíme zvládnuť ďalšie dva zápasy," vyhlásil tréner Atalanty Gian Piero Gasperini.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články